V pouhých 60 letech zemřel herec Lance Reddick

18. 3. 2023 - 7:36 | Novinky | Adam Homola

V pouhých 60 letech zemřel herec Lance Reddick zdroj: Foto: Lionsgate

Svět zábavy přišel o jednoho ze svých nejlepších herců. Lance Reddick, známý například ze seriálu The Wire, nebo z akční série John Wick, zemřel v Los Angeles. Bylo mu 60 let.

Jeho publicistka Mia Hansenová potvrdila, že zemřel přirozenou smrtí.

Reddick se narodil v roce 1962 v Baltimoru ve státě Maryland. Vystudoval hudbu na Peabodyho konzervatoři a poté přešel na herectví na Yale School of Drama. Svou kariéru zahájil na divadelních prknech, kde se objevil v broadwayských inscenacích jako Andělé v Americe nebo The Iceman Cometh.

Na filmovém plátně debutoval v roce 1996 malou rolí ve filmu The Siege. Poté hrál nezapomenutelné postavy v televizních seriálech, jako jsou Oz, Lost, Bosch a American Horror Story. Namluvil také postavy ve videohrách, například Sylense v Horizon Zero Dawn a pokračování Horizon Forbidden West a Zavalu v Destiny.

Nejvíce se však proslavil rolí poručíka Cedrica Danielse v seriálu The Wire, kritikou oceňovaném kriminálním dramatu z jeho rodného Baltimoru z produkce HBO. Reddick ztvárnil Danielse jako přímočarého, ale konfliktního policejního velitele, který se potýkal s nepřehlednou politikou oddělení i města.

Proslavil se také rolí Charona, mnohostranně zkušeného vrátného hotelu Continental, útočiště pro zabijáky, ve filmové sérii John Wick. Objevil se ve všech čtyřech filmech této série, včetně snímku John Wick: Kapitola 4, který bude uveden do kin příští týden.

Reddick měl před svou smrtí připraveno několik dalších projektů. Natáčel roli Dia pro připravovanou televizní adaptaci Percyho Jacksona. Hrál také v remaku filmu Bílí muži neumějí skákat a ve spin-offu Johna Wicka s názvem Ballerina.

Reddick byl nejen hercem, ale také hudebníkem. Hrál na klasický klavír a jazzovou kytaru. Vydal dvě alba: Kontemplace a vzpomínky (2007) a Be Still My Soul (2013).

Reddicka přežila jeho manželka Stephanie Dayová a čtyři děti z předchozích manželství.

zdroj: Lionsgate

Lance Reddick se mihne i v ukázce na blížícího se čtvrtého Johna Wicka.

Zdroje: Mia Hansen

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.