V pokračování kultovního Twisteru se objeví Daisy Edgar-Jones

21. 3. 2023 - 10:11 | Novinky | Adam Homola

V pokračování kultovního Twisteru se objeví Daisy Edgar-Jones zdroj: Foto: Hulu

V říjnu loňského roku se poprvé objevily zprávy o tom, že dlouho očekávané pokračování thrilleru Twister z roku 1996 konečně pokročilo.

Dlouho očekávané pokračování se nyní jmenuje Twisters a právě jsme se dozvěděli, že jednou z hereček ve filmu bude Daisy Edgar-Jones.

Režisér Minari Lee Isaac Chung bude nový film točit a podle předchozích zpráv se pravděpodobně zaměří na dceru Helen Hunt a Billa Paxtona z původního filmu. Ačkoli Paxton už bohužel není mezi námi, existuje naděje, že se Hunt objeví.

Obsazení Edgar-Jones této možnosti dodává na důvěryhodnosti a se scenáristou filmu The Revenant Markem L. Smithem na palubě je scénář ve schopných rukou. Steven Spielberg se o projekt zasazuje, což vyústilo ve vzácnou koprodukční dohodu mezi Universal a Warner Bros.

Pokud vše půjde podle plánu, měl by se Twisters dostat do kin kolem července 2024.

Za připomenutí stojí, že katastrofický film Twister z roku 1996 režíroval Jan de Bont a scénář napsali Michael Crichton a Anne-Marie Martin. A šlo o jeden z největších a nejvlivnějších filmů své doby. Twister sleduje skupinu lovců bouří, kteří se během silné bouře v Oklahomě pokoušejí nasadit zařízení, jež dokáže sbírat data z tornád.

Ve filmu hrají Helen Hunt a Bill Paxton manželský pár, kteří jsou oba zkušení lovci bouří, ale rozešli se kvůli rozdílným profesním rozhodnutím. Jo vede tým výzkumníků, kteří vyvinuli Dorothy, zařízení, jež dokáže vypustit stovky senzorů do tornáda a předat cenné informace, které by mohly zlepšit systém varování před bouřkami.

zdroj: Universal Studios

Bill se naproti tomu stal televizním meteorologem, který se právě chystá oženit se svou snoubenkou terapeutkou Melissou (Jami Gertz). Když však Bill navštíví Jo, aby dokončil jejich rozvodové papíry, zaplete se do mise jejího týmu, který soupeří s konkurenční skupinou vedenou Jonasem Millerem (Cary Elwes), bezskrupulózním vědcem financovaným korporacemi, který ukradl Billův nápad a vytvořil vlastní verzi Dorothy.

Ve filmu se objeví několik scén tornád různé intenzity a nebezpečnosti, které představují pro postavy různé výzvy a hrozby. Film také zkoumá osobní dynamiku mezi Jo a Billem, kteří znovu oživují svůj románek a znovu objevují svou vášeň pro honbu za bouřkami.

V Twisteru byli dále k vidění také Philip Seymour Hoffman jako Dustin Davis, Join věrný, ale divoký asistent; Alan Ruck jako Robert "Rabbit" Nurick, Join navigátor; Todd Field jako Tim "Beltzer" Lewis; Jeremy Davies jako Laurence; Joey Slotnick jako Joey; Wendle Josepher jako Haynes; Scott Thomson jako Jason "Preacher" Rowe; Sean Whalen jako Allan Sanders; Lois Smith jako Meg Greene; Zach Grenier jako Eddie; Gregory Sporleder jako Willie; Patrick Fischler jako Komunikátor; Nicholas Sadler jako Kubrick; Ben Weber jako Stanley.

Twister produkovali Crichton, Kathleen Kennedy a Ian Bryce, výkonným producentem byl Steven Spielberg. Film byl uveden 10. května 1996 společností Warner Bros. Pictures v Severní Americe a Universal Pictures v zahraničí. Byl to obrovský komerční úspěch, celosvětově vydělal 495 milionů dolarů a stal se druhým nejvýdělečnějším filmem roku 1996 hned po Dni nezávislosti.

zdroj: Hulu

Film získal vesměs pozitivní recenze kritiků, kteří chválili jeho vizuální efekty a zvukový design, za což si vysloužil nominace na Oscara za nejlepší vizuální efekty a nejlepší zvuk, ale prohrál s Dnem nezávislosti, respektive s Anglickým pacientem. Někteří kritici také ocenili, že film vzdává hold skutečným lovcům bouří, kteří riskují své životy, aby studovali tornáda a zlepšili naše chápání těchto přírodních jevů. Někteří kritici však také kritizovali řídký děj filmu, plytké postavy, klišovité dialogy a nedostatek vědecké přesnosti.

Tak jako tak je Twister považován za jeden z nejvlivnějších katastrofických filmů své doby, který zpopularizoval tento žánr a inspiroval mnoho dalších filmů, v nichž se objevily přírodní katastrofy. Twister je také pozoruhodný tím, že byl jedním z prvních filmů, které byly ve Spojených státech vydány na DVD.

Pokud Daisy Edger-Jones neznáte, vězte, že jde o vycházející britskou hvězdu, která se díky svým všestranným a podmanivým výkonům prosadila v televizním i filmovém průmyslu. Nejvíce ji proslavila role Marianne v kritikou oceňované minisérii Normální lidé (2020) podle románu Sally Rooney, za kterou získala nominaci na cenu BAFTA a Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herečka.

Zahrála si také v dalších populárních seriálech, jako jsou Cold Feet (2016-2020), Válka světů (2019-2021) a Gentleman Jack (2019). V roce 2022 se objevila ve třech velkých projektech: Fresh, komediálním thrilleru, Where the Crawdads Sing, mysteriózním filmu podle knižního bestselleru Delie Owensové, a Under the Banner of Heaven, kriminální minisérii podle stejnojmenné knihy Jona Krakauera, za kterou získala další nominaci na Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

zdroj: Sony Pictures Entertainment

V 17 letech debutovala jako Olivia Marsden v komediálním dramatu Cold Feet televize ITV po boku Jamese Nesbitta. Poté se objevila v dalších televizních pořadech, například v seriálech Silent Witness (2017) a Outnumbered (2016). V roce 2018 debutovala v celovečerním filmu jako Cassie ve filmu Pond Life režiséra Billa Buckhursta. Vystupovala také na divadelních prknech ve hře The Reluctant Fundamentalist v divadle The Yard.

Průlomová role přišla v roce 2020, kdy si zahrála Marianne Sheridanovou po boku Paula Mescala v roli Connella Waldrona v Normálních lidech, romantickém dramatu, které sleduje komplikovaný vztah dvou irských teenagerů z různých prostředí v průběhu několika let. Představení bylo chváleno kritikou i diváky za realistické ztvárnění lásky, sexuality, duševního zdraví a problémů společenské třídy. Edgar-Jones získala široké uznání za svůj vybroušený a emotivní výkon v roli Marianne, chytré, ale nejisté dívky, která se potýká se sebeúctou a rodinnými problémy.

Ztvárnila také roli Zary ve hře Albion, kterou v divadle Almeida Theatre nastudoval Mike Bartlett a kterou později odvysílala stanice BBC Four. Objevila se také na seznamu vlivných žen britského časopisu Vogue pro rok 2020. V roce 2022 si zahrála roli Noa ve filmu Fresh , který režírovala Mimi Cave a který sleduje mladou ženu, jež se zaplete s charismatickým cizincem poté, co se stane svědkem vraždy. Zahrála si také Kyu Clarkov ve filmu Where the Crawdads Sing , který v režii Olivie Newman adaptuje Owensův román o mladé ženě, která vyrůstá sama v bažinách Severní Karolíny a stane se podezřelou z vraždy.

Nakonec ztvárnila roli Brendy Laffertyové v minisérii Under the Banner of Heaven , kterou vytvořil Dustin Lance Black a která se zabývá šokujícím případem skutečného zločinu dvou mormonských bratrů, kteří tvrdí, že jim Bůh přikázal zabít jejich švagrovou. Daisy Edgar-Jones je jednou z nejslibnějších hvězd britské televize a filmu, která prokázala, že je schopna podávat silné výkony napříč různými žánry a platformami.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.