Unleashed (Danny The Dog) - preview

29. 8. 2005 - 7:33 | Téma | red

Unleashed (Danny The Dog) - preview zdroj: tisková zpráva

Pouličně drsný akční příběh o klukovi, který byl vychovávan jako bojový pes. Jet Li, Morgan Freeman a Bob Hoskins v hlavních rolích snímku Louise Leterriera, který vznikal v produkci Luca Bessona. Choreografie akčních scén: Yuen Woo-Ping, hudba: Massive Attack. +Fotogalerie. O titulu Danny The Dog se v poslední době mluví především v souvislosti se stejnojmenným soundtrackem

O titulu Danny The Dog se v poslední době mluví především v souvislosti se stejnojmenným soundtrackem. Mají ho na svědomí světoznámí Massive Attack. A zatímco soundtrack je už k mání, film sám se v kinech objeví až v únoru, a to pod novým jménem Unleashed.

Unleashed se odehrává v zachmuřeném Skotsku. Kruťák Bart (Bob Hoskins) vychoval z kluka Dannyho (Jet Li) bojového otroka.
Bart: „Když je dostanete mladé, možnosti jsou nekonečné.“
Milý Danny vyrůstá v kleci, živí se konzervami a okolo krku nosí obojek. Nemá vzdělání, mentálně je na tom jako desetileté dítě. Když mu ale Bart obojek odepne, dělá Danny to, co jediné se naučil – zabíjí. Bart Dannyho nasazuje do ilegálních zápasů a vydělává majlant. Pak ale přijde bouračka. Bart skončí v komatu a Danny se ocitne u starého slepce Sama (Morgan Freeman).
Unleashed Li k tomu pro IGN FilmForce říká: (Danny) dokáže během chvilky zmlátit spoustu lidí. Ale nerozumí životu. Nemá přátele, nemá rodinu… a tak potká postavu Morgana Freemana. Je to ladič pian a zasvětí mě do světa hudby. A jeho hudba mi pomůže stát se normálním člověkem. Poznám přátelství, lásku i rodinu.“
Tuším ale, že na podsvětí bude muset Danny vyzrát jinak, než že se naučí jíst zmrzlinu.

Unleashed Unleashed vzniká v režii Louise Leterriera (Kurýr (The Transporter)) a v produkci Luca Bessona. I v široké paletě Bessonem produkovaných akčních filmů vypadá Unleashed velmi ambiciózně:
S Jetem Li (Hrdina (Ying xiong), Romeo musí zemřít (Romeo Must Die)) Besson sice pracoval již na Polibku draka (Kiss of the Dragon), ale tam, kde se dříve objevovali nepříliš známí francouzští herci, jsou nyní Freeman s Hoskinsem. Ačkoli oba v poslední době sbírají ceny spíše za celoživotní výkon, než za své poslední role, jde stále o herce světového formátu.
Ze druhého sledu Unleashed osvěžuje Kerry Condon (Intermission) v roli dívky Victorie.

Unleashed Scénář napsal Besson s Robertem Markem Kamenem. Pro Bessona jde o ověřenou spolupráci, neboť spolu již spáchali Kurýra, Polibek draka (Kiss of the Dragon) a Pátý element (The Fifth Element).
Bojové scény by se měly nést v pouličním stylu, neboť Dannyho nikdo neučil. Jejich choreografem je Yuen Woo-Ping, jehož sláva se dotkla nebes díky wire-fu v Matrixu, dále vymýšlel bojovou akci v Tarantinově Kill Bill a s Jetem Li spolupracoval již mnohokrát.
Unleashed snímal Pierre Morel, Bessonem opět vyzkoušený již při Kurýrovi.

Unleashed Dosavadní klipy a upoutávky dávají tušit, že akce by mohla být v Unleashed drsná jako polibek rašplí. Obraz i hudba jsou přívětivé jako prosincový déšť za krkem, i když efekty zřejmě budou mít sklon k přebytečnému baroku. Hoskinsův Bart vypadá vskutku ďábelsky, Freemanův Sam jako kdyby něco skrýval.
Hlavní záhadou je pro mne však nyní samotný příběh, kterému z dosavadních informací chybí urgence. Probudí snad Sam v Dannym život jen svou krasohrou? Co oba charaktery spojí? Kde se v té přímé akci skrývá nějaký paradox? Doufám, že následující měsíce dají dostatečně drtivou odpověď.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.