Underdog

23. 2. 2009 - 15:07 | Téma | red

Underdog zdroj: tisková zpráva

Psí hrdina se dostane do laboratoře šíleného vědce a stane se z něho super-pes. Film vznikl podle sobotního komiksu z let 1964 až 1973. Byl svého času milý pejsek plemene beagle, a ten sloužil u policie

Film vznikl podle sobotního komiksu z let 1964 až 1973. Byl svého času milý pejsek plemene beagle, a ten sloužil u policie. Ale trpěl rýmou a ta neprospívala jeho čichu. Při jedné velké akci proti kriminálníkům se ke své velké hanbě místo k bombě dočichal ke krabici se šunkou. Smutně se rozloučil se službou, měl pocit, že všechny velice zklamal. Ale osud čeká na všechny a hrdinství se nevyhne ani psům.

Na ulici lapil našeho psího hrdinu Cal (Patrick Warburton), slouha šíleného vědce Dr. Simona Barsinistera (Peter Dinklage), který si hraje s kombinacemi DNA. Pejsek se sice vyhne zamýšlené injekci, ale při ničení laboratoře se naloká různých lektvarů, kterého z něho udělají super-psa. Než mu to Barsinister stihne vysvětlit, uteče „pejsek“ z toho blázince a je zachráněn bývalým kolegou-policistou (Jim Belushi), který je ve výslužbě a dělá v ochrance stejné budovy, kde byla laboratoř. Teprve u něho doma nyní nově pojmenovaný Shoeshine (mluví jej Jason Lee) zjistí, že má neuvěřitelné schopnosti. A přitom chce být prostě jenom obyčejný pes s rodinou, která by ho měla ráda a starala se o něho. Místo toho na smrt vyděsí syna Jacka (Alex Neuberger), když mu odpovídá anglicky. Pochopení u něho najde teprve, když zachrání jeho Molly kamarádku i s jejím psem Polly (jde o krásnou kokršpanělku) před ohavy, kteří je chtějí okrást.

Pes a člověk udělají dohodu. Shoeshine v patřičném kostýmu silně připomínajícím Batmana (pod jménem Underdog) chrání město před zločinci a nehodami. Stane se legendou. To na jeho stopu znovu přivede Šíleného vědce, který chce získat vzorek jeho krve a DNA. Shoeshine unikne z první pasti, druhá je horší... Šílený vědec se chystá provádět své hrozné úmysly a někdo mu v nich musí zabránit...

Psí scény jsou milé, vztah mezi klukem a psem jsou milé. Jack se cítí být pánem všeho živého, ale psa to nezajímá a zkouší na kluka stejné povely, jaké lidé používali na něho. Ironická připomínka Batmana mnohé rozesměje. Zbytek filmu je slabší. Ať již jde o vztah otce se synem, kterému zemřela matka, nebo karikatura šíleného vědce, mocí posedlého trpaslíka. Stejné se to s animací. Psí scény odpovídají komickým dialogům, zbytek triků za nimi dost pokulhává.

Je to film pro děti, a jim se líbí. Pro dospělé je scénář trochu naivní a dialog to nezachrání.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.