TOP 5: Nejsrandovnější mimozemšťané

13. 6. 2019 - 9:30 | Téma | Matěj Svoboda

TOP 5: Nejsrandovnější mimozemšťané zdroj: tisková zpráva

Po letech se vrací do akce Muži v černém, a i když Willa Smithe a Tommyho Lee Jonese nahradili v nejnovějším díle Chris Hemsworth s Tessou Thompson, pár věcí se nemění. 

Tahle akční sci-fi komedie je i teď narvaná hromadou více či méně srandovních mimozemšťanů všech tvarů, charakterů, barev a odstínů. V Hollywoodu ale nejsou sami a pokud se chcete bavit s návštěvníky z vesmíru, doporučujeme vám zkusit to s touhle pětkou.

Paul

paul zdroj: tisková zpráva

Když už americká vláda drží v zajetí mimozemšťana, člověk by čekal, že nás bude převyšovat morálně, intelektuálně nebo alespoň děsivě vypadat. Ale Paul ne. Paul je sice z jiné planety, chová se ovšem jako dvacetiletý flákač, co miluje marihuanu a rád dělá bordel.

Teď zdrhá před vládou a má kliku, protože uprostřed ničeho ho našli dva angličtí milovníci sci-fi příběhů, kteří jsou z něj sice trochu nervózní, přeci jen se však rozhodnou mu pomoci. Celá parta má teď za zády FBI a navíc zjišťují, že schovat uprostřed Ameriky mimozemšťana není zdaleka tak jednoduché, jak si mysleli. Simon Pegg a Nick Frost v lidských rolích jsou skoro stejně zábavní jako samotný Paul, jehož dabuje Seth Rogen.

Goose

goose zdroj: tisková zpráva

Zábava často vychází z překvapení a popravdě asi málokdo čekal, co se vyklube ze sympatického kocoura v comicsovce Captain Marvel. Původně patřil doktorce Wendy Lawson, z níž se vyklubala příslušnice mimozemské rasy Kree. V ten okamžik by začal být každý nervózní i z jejího kocoura, protože když jeho majitelka nepochází z naší planety, ani on by nemusel být úplně obyčejný.

A taky nebyl. Goose je totiž flerken, takže sice vypadá jako kočka, ale umí klást vejce, pálí mu to podstatně víc než ostatním kočkám a kocourům, dovede se teleportovat, má uvnitř tlamy vlastní dimenzi a občas ukáže, že vedle drápků a zubů disponuje i smrtícími chapadly. Takže s Goosem je sranda, protože umí překvapit. A občas někoho sežrat…

Zaphod Beeblebrox

zaphod zdroj: tisková zpráva

Kultovní knižní série Douglase Adamse Stopařův průvodce Galaxií je plná naprosto šílených legračních postaviček v čele s robotem Marvinem, ale my jsme teď u mimozemšťanů. Zaphod Beeblebrox však naštěstí taky stojí za to. Ačkoliv je velmi vzdáleným příbuzným člověka Forda Prefecta (i když ono to s ním to možná bude malinko složitější), na první pohled to nevypadá.

Filmový Zaphod Beeblebrox sice svou druhou hlavu většinu času před světem schovává, protože se neumí chovat, i tak je to ovšem docela velký svéráz. Kdo by taky čekal, že prezident galaxie bude podle herce Sama Rockwella kombinací Billa Clintona, Freddieho Mercuryho, Elvise nebo mladého Brada Pitta? A že bude na diváky v kině působit jako parodie na George W. Bushe?

Drax the Destroyer

drax zdroj: tisková zpráva

Strážci Galaxie nepatří mezi ty nejvážnější comicsovky, přesto jsou v nich vtipnější věci než mluvící mýval a chodící strom. Drax je borec. Do značné míry za to může jeho charakter, zároveň ale i jeho představitel. Drax nemá emoce, nezná nadhled, ironii, sarkasmus nebo nadsázku. Všechno bere do slova a kdybyste mu řekl „zlom vaz,“ nejspíš by vám ho zlomil. A ani by ho nezarazilo, že to po něm chcete. Bývalý wrestler Dave Bautista sedí do téhle role dokonale, protože ukázal, že nemá jen svaly, ale právě i ten správný smysl pro humor a schopnost říct s kamennou tváří sebevětší pitomost.

To je pro Draxe vlastně možná důležitější než schopnost mlátit lidi a jiné mimozemšťany a zachraňovat celé planety. Momenty, kdy sám sebe přesvědčí, že se dovede pohybovat tak pomalu, až je neviditelný, nebo když se začne učit pracovat s emocemi a dětinsky se směje sebevětší konině, patří mezi vůbec nejlegračnější momenty v celé historii marvelovek.

Kang a Kodos

kang a kodos zdroj: tisková zpráva

Někdo by možná namítl, že by tu měl být slavný chlupáč Alf nebo Dick Solomon ze sitcomu Takoví normální mimozemšťané, my jsme si ale řekli, že televizi budou reprezentovat dva animovaní humusáci ze Simpsonových. Kang a Kodos se objevují v čarodějnických epizodách a poprvé to bylo hned ve druhé řadě kultovního seriálu.

Jsou stejně srandovní jako oškliví. Stejně zelení jako uslintaní a stejně zubatí jako zlí. Přiletěli k nám od planety Rigol, která je podle jejich slov jen kousek od Země, a obvykle nás chtějí vyhladit, zotročit, unést nebo nám provést nějaké další hodně nepříjemné věci. Někdy se jim to povede dotáhnout do konce a lidstvo zotročí, někdy ne protože utečou, když je Vočko honí s prknem s hřebíkem. Ale vždycky je s nimi sranda. A mimochodem jsou to sourozenci!

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.