Thriller Tělo na tělo - preview

30. 9. 2008 - 8:42 | Téma | red

Thriller Tělo na tělo - preview Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Smrtící hra mezinárodní špionáže, tajná válka mezi špičkovými tajnými agenty o moc, informace a bezpečnost světa - to jsou prvky akčního dobrodružství, které jako svůj americký debut natočil thajský režisér Wych Kaosayananda (Kaos) podle scénáře Alana McElroye. Film, jehož původní házev je Ballistic: Ecks vs. Seve, vznikl v produkci USA a Německa, natočen byl v Kanadě. Nástin děje: Jeremiah Ecks ( Antonio Banderas) je bývalý špičkový agent, který opustil řady FBI, když jeho manželka ( Talisa Soto) zahynula při explozi

Telo_na_telo
Nástin děje: Jeremiah Ecks (Antonio Banderas) je bývalý špičkový agent, který opustil řady FBI, když jeho manželka (Talisa Soto) zahynula při explozi. Od té doby pustne a jeho život ztrácí smysl. Od bývalého šéfa Julia Martina (Miguel Sandoval) se však jednoho dne dozví, že jeho žena není mrtvá: má novou identitu a žije ve Vancouveru jako manželka bohatého a vlivného Roberta Ganta (Gregg Henry). Ten vyvinul miniaturní zařízení, které se dá oběti vpravit do těla, aby ji v potřebném okamžiku zlikvidovalo. Ecks se vrací do akce. Jeho úkol je jasný: zlikvidovat Ganta. Chce však také samozřejmě zjistit, co se vlastně stalo s jeho vlastním manželstvím. Na to se však musí spojit s agentkou s přezdívkou Sever (Lucy Liu) z DIA (Department Intelligence Agency), která byla dlouhá léta jeho nenáviděnou protivnicí a konkurentkou. Také Sever patří ve svém oboru ke špičce. A také ona v srdci skrývá bolestné trauma: kdysi přišla o dítě... Dávní nepřátelé na život a na smrt se bok po boku vydávají do vražedně nebezpečné akce, aby našli svou minulost.

Telo_na_telo
Dramatická zápletka snímku vychází z existence nejnovější miniaturní superzbraně. Důležitá je ale i minulost a budoucnost obou špičkových agentů Sever a Ecks byli vycvičeni a dlouhá léta utvrzováni ve vzájemném nepřátelství.Nyní se musejí naučit myslet a jednat společně, což jim ještě komplikuje skutečnost, že oba ve své minulosti tají bolestné trauma. V nové akci dostanou příležitost se temných stínů zbavit a začít - možná - žít nový život. U Antonia Banderase role agenta Eckse vybavuje v myslích diváků jistě souvislost s komicky pojatou rolí Gregoria Corteze z filmové série Spy Kids (chystá se již třetí díl), má však vážnější podobu. Ve filmu se i objeví v jedné z rolí i Ray Park známý jako Darth Maul z galaktického dobrodružství Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba. Výraznou roli hraje ve filmu i asijské bojové umění. Banderas spolu s Rayem Parkem, který je specialistou na bojová umění, a Lucy Liu předvádějí ve filmu akční scény plné nejdivočejších a nejnepředvídatelnějších kousků. V těchto choreograficky náročných bojových scénách užívají nejrůznějších zbraní a kombinují asijská bojová umění a volný "pouliční" styl. Hudba Dona Davise, který napsal hudební doprovod např. k trilogii Matrix, je výrazná, ve stylu předvedených akčních dobrodružství.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.