The Grudge 2 - preview

3. 7. 2008 - 14:15 | Téma | red

The Grudge 2 - preview zdroj: tisková zpráva

V letošním hororovém soutěžení je zatím (bohužel) hlavní metou obsazení co nejhororovějšího data premiéry

V letošním hororovém soutěžení je zatím (bohužel) hlavní metou obsazení co nejhororovějšího data premiéry. Mezi Satan přichází a jeho výstavní 6.6.6. a Saw III a jeho Halloween se (alespoň v USA) vměstná Shimizova The Grudge 2 (film ještě nemá oficiální český název, ale předpokládám Nenávist 2).

The Grudge 2 SYNOPSE:
The Grudge 2 se, tak jako jeho předchůdci, odehrává v Tokiu. Přijíždí sem Aubrey Davisová (Amber Tamblyn), aby se pokusila vypátrat, co se stalo s její sestrou Karen (Sarah Michelle Gellar). Karen byla hrdinkou první Nenávisti a takto se stala i obětí ďábelské přízračnice Kayako. Aubrey se v Japonsku brzy setkává s mladým novinářem Easonem (Edison Chen), který právě pátrá po záhadě nenávisti a prokletého domu, kde se „nakazila“ i Karen. Nadpřirozená Kayačina kletba potom svede Audrey dohromady s dalšími neznámými lidmi, kteří se snaží bledé figuře uniknout.

The Grudge 2 INSPIRACE:
Nenávist je hororový fenomén, jehož je Takashi Shimizu duchovním a jediným otcem. Na začátku byly videofilmy Ju-On 1 + 2. Po jejich úspěchu přišly remaky s drobným face-liftem Ju-on: The Grudge 1 + 2. Po jejich úspěchu přišla v produkci Sama Raimiho anglicky mluvená verze Nenávist (The Grudge), která s drobnými odchylkami kopírovala příběh Ju-on: The Grudge. K výrobě The Grudge 2 dalo potom studio pokyn již po třech dnech od uvedení Nenávisti, kterou přijalo obecenstvo víc, než srdečně. Zároveň už se mluví o třetím dílu, jenž by se snad měl odehrávat na americké půde. Mimo to Shimizu už chystá japonský Ju-on: The Grudge 3.

The Grudge 2 K synopsi The Grudge 2 režisér pro magazín Horror.com poznamenává: „V The Grudge 2 jsem se chtěl věnovat záhadě, kterou jsme v jedničce neodkryli – Kayačino dětství skrývá tajemství, to je jedna velká záhada. A ta druhá je, že nenávist nikdy nepřestane, bude se šířit. A jak? To je další záhada.“ Je tedy jasné, že The Grudge 2 opouští linii věčné recyklace a pouští se na alespoň trošku neprobádanou půdu, což je určitě dobrá zpráva. O něco chladněji lze naopak přijmout záměr producentů natočit film tak, aby dostal razítko jen „do 12 let nevhodné“.

UPOUTÁVKA:
Trailer The Grudge 2 patří k těm upoutávkám, které vcelku bez vytáček exponují děj svého filmu. Stylově čisté záběry autoři rozrušují stroboskopickými efekty, které snad mají vyvolat děs… mnohem víc mě ale nebaví častá přítomnost Kayako a jejího synka Toshia. Přiznám se, že v pozdějších pasážích upoutávky jsem si na toho nahého bílého kloučka nejen zvykl, ale začal mě zajímat mnohem víc, než ukřičená Aubrey.

The Grudge 2 OBSAZENÍ:
Sarah Michelle Gellar si zopakuje roli Karen, i když tentokrát půjde o epizodní úlohu. Účinkováním v původní Nenávisti se Gellarové podařilo vymanit se z TV produkce, a v následujících letech budeme potkávat především v kině. Nejblíže jako Krystu Now v L.A. – 4. července. Amber Tamblynovou jsme mohli vidět v „konkurenčním Kruhu. Edison Chen platí ve východoasijských filmech za horké zboží, ztvárnil například jednu z hlavních rolí v „Rychle a zběsile z Východu“ Tau man ji D. Z dalších protagonistů The Grudge 2 zaujme Jennifer Beals, známá z Flashdance a ze seriálu The L Word, nebo mladá kráska Arielle Kebbel jako Allison. Kayako popáté v kariéře ztvární Takako Fuji.

TVŮRCI:
Scénář je dílem Stephena Susca, který měl na triku i Nenávist. Shimizu kromě série Nenávist natočil i další pozoruhodné horory, jako Marebito, nebo Grinne. Kameru The Grudge 2 Shimizu svěřil Katsumimu Yanagishimovi , jenž se podílel na nezapomenutelných Kitanových Dolls, anebo Samurajovi. Střihač Jeff Betancourt a skladatel Christopher Young pracovali už na Nenávisti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.