The Fountain - preview

11. 7. 2008 - 14:17 | Téma | red

The Fountain - preview zdroj: tisková zpráva

Už 6 let uplynulo od strhující adaptace masorománu Rekviem za sen Darrena Aronofského. Od té doby se režisér snažil do výroby protlačit sci-fi drama The Fountain

Už 6 let uplynulo od strhující adaptace masorománu Rekviem za sen Darrena Aronofského. Od té doby se režisér snažil do výroby protlačit sci-fi drama The Fountain. A čekání je u konce.

The Fountain SYNOPSE:
The Fountain je výpravka o muži, který se po tisíc let snaží zachránit ženu, jíž miluje. V 16.století je Tom Verde (Hugh Jackman) conquistadorem v mayské džungli. V dnešní době je vědcem, který pracuje na léku proti rakovině, na níž umírá jeho žena Izzi (Rachel Weisz). A konečně ve 26.století je Tom kosmonautem na cestě za tajemstvím věčného života. Darren Aronofsky k ději v rozhovoru pro JoBlo.Com poznamenává: „Je to post-matrixovská, metafyzická sci-fi, která je na hony vzdálená všemu, co jste viděli. Říkám post-matrixovská, protože Matrix změnil sci-fi stejně, jako Star Wars, nebo 2001.“

The Fountain INSPIRACE:
Snímek měl mít, ještě pod názvem The Last Man premiéru již v roce 2002. Do hlavních rolí byli tehdy vybráni Brad Pitt a Cate Blanchett. Jenže pak se natáčení odsunulo kvůli hereččině těhotenství a dodělávkám na scénáři až k podzimu 2002. A tehdy vycouval Pitt, který jednak vzal roli v Tróje a především se s Aronofským na novém textu neshodl. Následně daly od projektu ruce pryč studia, již vyrobené kulisy byly odprodány do restaurací a začínalo se od nuly. A s třetinovým rozpočtem. „Je to přesně stejný film, jako dřív. Je tam jenom jiná energie. Je to zajímavé, protože ten film je o znovuzrození. (…) A on musel vlastně zemřít, aby mohl znovu ožít.“

The Fountain UPOUTÁVKA:
Důraz na rytmus a frázování, závratná kamera. Rachel Weisz v barokní róbě, Hugh Jackman v energetické kouli na cestě vesmírem. Časové roviny jsou tak odlišně (a přitom krásně) výtvarně ztvárněné, že The Fountain vypadá na filmový remix par excellence.

OBSAZENÍ:
Hugh Jackman je známý především jako Logan/Wolverine z dobrodružné sci-fi série X-Men, jejíhož třetího dílu se snad dočkáme napřesrok. Předloni potom Jackman natáčel v ČR upírskou fantasy Van Helsing. Trojpostava Toma Verdea však doufám dá herci možnost ukázat své skutečné kvality, tak jako kdysi v Erskineville Kings. Trojroli si jako Izzi zahrála i Rachel Weiszová (brzy k vidění ve špionážce Nepohodlný (The Constant Gardener). V dalších úlohách se potom objeví Ellen Burstynová a Aronofského oblíbenec Sean Gullette.

The Fountain TVŮRCI:
Darren Aronofsky patří k největším talentům současné americké kinematografie. V roce 1998 debutoval úžasnou černobílou thrillerovou sci-fi Pi o paranoidním matematikovi, o dva roky později uvedl shora zmíněnou adaptaci feťáckého románu Huberta Selbyho Rekviem za sen. Smyslem pro schýzu, těkavost a živelnou atmosféru má Aronofsky blízko svému londýnskému vrstevníkovi Christopheru Nolanovi. Podobné jsou i kariéry obou tvůrců. Ještě před The Fountain měl Aronofsky s Warner Bros rozjednanou adaptaci Millerova Batman: Year One, život Temného rytíře nakonec ale restartoval právě Nolanův Batman začíná. Dalším plánovaným projektem Darrena Aronofského je adaptace slavné mangy Kazuo Koikeho Lone Wolf and Cub.

Ve štábu k The Fountain se Aronofsky spolehl na své stálé spolupracovníky, kameramana Libatiquea, střihače Rabinowitze a skladatele Mansella. K The Fountain již také vyšla stejnojmenná komiksová novela. Vedle Aronofského a spoluautora námětu Ariho Handela se na ní podílel výtvarník Kent Williams.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.