The Amityville Horror

17. 5. 2005 - 13:49 | Téma | red

The Amityville Horror zdroj: tisková zpráva

Mladá rodina se nastěhuje do domu snů, ten ale ovládá neposedný ďábel. Ryan Reynolds, Melissa George a Philip Baker Hall v remaku horroru od Andrewa Douglase v produkci Michaela Baye. +Fotogalerie. Takže jsou tu zase. Malé holčičky s dlouhými černými vlasy a napudrovaným ksichtíkem, po kterých zbude na posteli jenom loužička

Takže jsou tu zase. Malé holčičky s dlouhými černými vlasy a napudrovaným ksichtíkem, po kterých zbude na posteli jenom loužička. Stíny v zrcadle. Okna, která se sama otvírají. Šrouby, které se samy odšroubují. Proudy vody. Roje much. Sekyra významně mlčící ve špalku. A konečně osamělá nemovitost, kde snad i záchodová mísa má tvar kříže, který ve vhodný okamžik změní orientaci.

The Amityville Horror George a Kathy Lutzovi (Ryan Reynolds a Melissa Goerge) plus jejich tři děti se nastěhují do zaručeně „nejkrásnějšího domu na světě“ v Amityville na pobřeží Long Islandu. Před rokem byl ale dům svědkem několikanásobné vraždy a nálada teroru zde přetrvává… schválně, jestli noví nájemníci vydrží alespoň měsíc.
George s Kathy se obrátí na rodinného kněze, který se pokusí démony z nemovitosti vyhnat, ale oni se nenechají. Hrdinové si pak na pomoc přiberou dalšího kněze i detektiva, duchové se ale chystají sami zaútočit na George.

The Amityville Horror Nový The Amityville Horror Andrewa Douglase je remakem snímku z roku 1979 od Stuarta Rosenberga. Základem scénáře je ovšem v obou případech stejnojmenný román Jaye Ansona.

Ryan Reynolds je v současnosti k vidění v akční popcornovce Blade: Trinity, určitý věhlas získal už v komedii Van Wilder Walta Beckera.
Melissa George se hraje po boku Jennifer Garnerové v televizní sérii Alias, menší role dostala v Soderberghově Angličanovi (The Limey), nebo v Mulholland Drive Davida Lynche. Otce McNamaru ztvárňuje Philip Baker Hall, jehož často obsazuje Paul Thomas Anderson (Magnolia, Boogie Nights, Sydney).

The Amityville Horror The Amityville Horror vzniká v produkci Michaela Baye, který je už podepsaný pod horrorem Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre). Odtud také pochází scénárista Scott Kosar, jinak autor Mechanika (The Machinist).
Režisér Andrew Douglas v celovečerním ranku debutuje, před dvěma lety však natočil dokument Searching for The Wrong-Eyed Jesus, se kterým vyhrál na festivalu v Seattle.

Upoutávka k The Amityville Horror exceluje v zobrazování všech klasických horrorových klišé. Nedaří se jí generovat originální napětí, na druhou stranu jí zajímavě ozvláštňují retro prvky. Bay s Douglasem využívají současný zájem o horrory: Hideo Nakata chystá Kruh 2 (The Ring Two), Walter Salles dokončuje remake Nakatových Temných vod (Dark Water), Jaume Serra finišuje s remakem Dům voskových figurín (House of Wax)… mezi všemi těmi předělávkami pak vyniká původní Wolf Creek Grega McLeana.

Premiéra v USA: 15.04.2005.
Česká premiéra: xxx.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.