Superman Returns - preview

30. 9. 2008 - 8:58 | Téma | red

Superman Returns - preview zdroj: tisková zpráva

Letos začal Batman a napřesrok se pátým pokračováním vrátí Superman. Režíruje otec X-men Bryan Singer, který by měl Supermana oprášit podobně jako to právě s Batmanem udělal Christopher Nolan

Letos začal Batman a napřesrok se pátým pokračováním vrátí Superman. Režíruje otec X-men Bryan Singer, který by měl Supermana oprášit podobně jako to právě s Batmanem udělal Christopher Nolan.

Superman Returns SYNOPSE:
Po několika letech v ústraní se Muž z ocele (Brandon Routh) vrací do kolotoče běžného pozemského života. Starý nepřítel Lex Luthor (holohlavý Kevin Spacey) se nemůže dočkat až Supermanovi konečně zatne tipec a zmužilý hrdina seznává, že jeho rusovlasá superlove Lois Lane (Kate Bosworthová) už na něj s večeří nečeká. No, alespoň na oko. A Supe aka Clark Kent se musí smířit i s tím, že společnost se naučila žít bez něj. Naštěstí pro hrdinu si na společnost chystá zuby hrůzná zkáza a chlapík v modrém trikotu tak může zase jednou dokázat, že mu na osudu matičky Země záleží. I když je nevlastní. Produkce slibuje, že dobrodružná pouť Supermana zavede do hloubek oceánů i vesmírných výšek a hrdina se bude muset naučit vyjít zejména sám se sebou.

INSPIRACE:
Superman Returns je pátým pokračováním série o asi nejznámějším superhrdinovi na světě. Na plátně si Superman odbyl premiéru nejprve v seriálu krátkých kreslených filmů Davea Fleischera (1941), hraná verze následovala pod vedením dvojice Bennet-Carr v roce 1948. Nejslavnějším Supermanem je ovšem ten Donnerův z roku 1978, kdy si Supermana/ Clarka Kenta zahrál Christopher Reeve, který Muže z ocele ztvárnil i v dalších třech celovečerních pokračováních.

Superman Returns UPOUTÁVKA:
Půlku prvního teaseru zabírají loga. V té druhé se Supe vznáší nad zeměkoulí. Tahle upoutávka zatím funguje jenom jako ubezpečení, že se něco natočilo.

OBSAZENÍ:
Pro Brandona Routha je role Supermana velkým začátkem, za sebou má dosud jen pár TV seriálů. Také pro Kate Bosworthovou je Lois Lane zatím největší rolí. Bosworth hrála v komedii Osudové léto (Blue Crush) nebo v Pravidlech vášně. I Kevinu Spaceymu přichází zlosyn Lex Luthor vhod, poslední roky tohoto oscarového herce jsou spíše podprůměrné. Se Singerem Spaceyho pojí spolupráce na úspěšné krimi Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects). Legendární Eva Marie Saintová (Na sever severozápadní linkou) podává Clarkovu adoptivní matku Marthu, nesmrtelný Marlon Brando potom ze záznamu Jor-Ela, Supermanova otce.

Superman Returns TVŮRCI:
O vzniku pátého Supermana se mluvilo v podstatě od konce 80.let, ale první reálný kandidát se objevil téměř o deset let později. Scénář Kevina Smithe měl tehdy s Nicolasem Cagem v hlavním roli režírovat Tim Burton. Všichni tři ale projekt nakonec opustili a režie byla nabídnuta Brettu Ratnerovi (X-Men: Poslední vzdor). Ratner ale nebyl schopný najít herce, na kterém by se shodnul s Warner Bros, a tak ho nahradil McG, autor Charlieho andílků. I McG se ale nakonec k radosti fanoušků poroučel a loni jej vystřídal Bryan Singer. K realizaci Superman Returns Singer povolal své spolupracovníky z X-Men. Scénář přepracovali Michael Dougherty a Dan Harris, kameramanem byl Newton Thomas Sigel, který například dosnímal Gilliamovu aktuální pohádku Kletba bratří Grimmů. Zkušenosti na Grimmech i X-Men má Guy Dyas (výprava), hlavní výtvarník Hugh Bateup se zase podílel na Matrixu.

Vizuální efekty vznikají pod Markem Stetsonem (Pátý element, spolupráce na Pánu prstenů). Společnosti, které se na efektech k novému Supermanovi podílely, patří ke špičce v oboru: Rhythm & Hues (X-men, Pán prstenů, Letopisy Narnie), The Orphanage (Harry Potter a Ohnivý pohár, Sin City) a Rising Sun Pictures (Harry Potter a Ohnivý pohár, Batman začíná. Rozpočet nového Supermana sahá k omračujícím 250 milionům dolarů a do ČR přichází v červenci 2006.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.