Super Bad

23. 2. 2009 - 15:00 | Téma | red

Super Bad zdroj: tisková zpráva

Klasická screwball komedie pro mladé o mladých je plná hormonů . Klasická screwball komedie pro mladé o mladých je plná hormonů a hrdinů s malou životní zkušeností a velkým talentem dostávat se do problémů

Klasická screwball komedie pro mladé o mladých je plná hormonů a hrdinů s malou životní zkušeností a velkým talentem dostávat se do problémů. Téměř každá generace takovou kultovní komedii má (z původní American Pie se nakonec stala celá série).

Je konec školního roku a nová generace se chystá opustit domovské školní třídy a vyměnit je za lavice vysokých škol. Bude poslední školní party. Obtloustlý a ukecaný Seth (Jonah Hill), klidnější a atraktivnější Evan (Michael Cera) a nováček Fogell (Christopher Mintz-Plasse) prožívají obvyklé bolesti dospívání. Trpí pocity méněcennosti, ale hlavně jsou zvědavi na sex. Zatím mnoho úspěchu v životě nezažili a mají pocit, že jim uniká šance na letní romanci.

Kráska Becca (Martha MacIsaacová) zve Setha na party a on slíbí obstarat alkohol (všichni jsou mladiství a nesmí jej kupovat). Fogell obstará falešnou občanku, která jej dělá zletilým, a vydá se na nákup. Prodavačka mu láhev prodá, ale obchod je přepaden a Fogell dostane po hlavě. Venku kamarádi s děsem sledují příchod policistů. Chtějí se ztratit a Seth vběhne málem pod auto.Vyděšený řidič nabídne, že alkohol obstará, a pak je vezme na svou party. Fogellovi nabízí policie odvoz. Tak se mladíci dostanou do situací, které rozhodně nečekali. Když konečně dorazí na studentský večírek, čekají je další překvapení.

Na rozdíl od American Pie stála výroba tohoto filmu málo a je to vidět na obraze i na střihu. Herci jsou patřičně mladiství, přirození, ale nad průměr nevynikají. Vůbec je tu všechno průměrné. Snad krom jazyka: v záplavě „penisů“ lze utonou.

Divácké pohodě překáží přílišná oslava mužství, která protéká filmem jak špatná whisky. Součástí Fogellova dospívání je střelba z policejní pistole, o které policista prohlašuje, že mít pistoli je jako mít dva ---, a z jednoho se střílí. A to není nijak moc vtipné, ani situačně komické.

Scenárista Seth Rogen napsal první verzi jako mladistvý student. A publiku této věkové kategorie se film bude líbit. Pokud vaši přátelé nemilují opravdu velmi hrubozrnný humor, velmi hrubozrnné popisy a tužby hormony posedlé mládeže, jděte na to sami.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.