Střelec v ohrožení

23. 2. 2009 - 14:43 | Téma | red

Střelec v ohrožení zdroj: tisková zpráva

Wesley Snipes se už dávno dobrovolně vzdal účinkování v první lize. Wesley Snipes se už dávno dobrovolně vzdal účinkování v první lize a vydal se ztéci území okupované Stevenem Seagalem, Van Dammem a Dolphem Lundgrenem

Wesley Snipes se už dávno dobrovolně vzdal účinkování v první lize a vydal se ztéci území okupované Stevenem Seagalem, Van Dammem a Dolphem Lundgrenem. Toto území se nachází na Balkáně a každý, kdo má zdravý rozum, se mu zdaleka vyhne. Není z něj návratu. Jakmile má jednou herec na čele velkou žlutou nálepku s velkým B, je s ním konec. Nicméně Snipesovi se podařilo sehnat peníze a natočit film, který je na úroveň, na kterou dnes klesl, výjimečně dobrý. Sice je teď švorc a má vážné problémy s americkým berňákem (hrozil mu žalář), ale třeba to znamená, že se nám konečně vrací ten starý dobrý akční hrdina.

Střelec v ohrožení je povedený thriller. Není ani pitomý, ani levný, a přestože je určen pro distribuci toliko na DVD, má poměrně slušnou produkci. Nevznikal celý v Bulharsku, natáčelo se i v Británii. A právě britské obsazení je tím klíčovým faktorem, který rozhodl, že film nepůjde rovnou do stoupy, ale zaslouží si slušnější zacházení. Herci v důležitých rolích bez výjimky dobře hrají a je radost je sledovat (v původním znění). Ze známějších jmen je třeba zmínit především Lenu Headeyovou (300: Bitva u Thermopyl), Gemmu Jonesovou (Deník Bridget Jonesové) a Charlese Dance (Tmavomodrý svět, Vetřelec 3).

Námět je téměř šakalí. Snajpr Snipes dostane za úkol zlikvidovat hledaného teroristu, který mu už jednou proklouzl mezi prsty. Vypraví se tedy za ním do Londýna, sejme ho a s velkými obtížemi z místa činu zmizí. Protože je zraněný a jde po něm nejen anglická policie, ale i zlý křivák z CIA, schová se v konspiračním bytě svého místního kumpána, který při přestřelce zahynul. CIA se chce zbavit jediného svědka a vykroutit se z celé teď už mezinárodní šlamastyky, Britové zase nestojí o to být místem, kde si Američani vyřizují účty se svými nepřáteli. Pro Snipese je to jasně smrtelná kombinace. Jeho jediným spojencem v cizím městě je dvanáctiletá Emily ze sousedství, výborně hraná Elizou Bennettovou (Kouzelná chůva Nanny McPhee). Bude to stačit, aby se dokázal z problémů vysekat...?

Film působí jako moderně natočený thriller ze staré školy. Snipesův hrdina připomíná smutné a opuštěné hrdiny Silvestera Stalloneho (dokonce se tak pořád tváří, oční víčka na půl žerdi), kterým vraždění nečiní pražádnou radost, ale když na to přijde a okolnosti je k tomu donutí, začnou být cool a všechny rozsekají na hadry. Naprosto stalloneovská je závěrečná scéna, která by byla za jiných okolností kýčovitá, ale sem prostě patří a bez ní by to zkrátka nebylo ono.

–How will you live, John? –Day by day...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.