Steven Spielberg: pátého Indyho natočím s Harrisonem Fordem

13. 10. 2015 - 14:00 | Novinky | Adam Homola

Steven Spielberg: pátého Indyho natočím s Harrisonem Fordem zdroj: tisková zpráva

Další Indiana Jones bude. Je to asi stejná jistota jako říct, že Star Wars: Síla se probouzí vydělá obrovskou kupu peněz. Otázkou ovšem zůstává kdo nového Indyho natočí, kdo si ho zahraje a kdy se ho dočkáme. Steven Spielberg teď v rámci propagování nového filmu Most špionů (Bridge of Spies) prozradil, že by dalšího Indiana Jonese chtěl natočit on a že by to opět mělo být s Harrisonem Fordem.

Což je, a to si přiznejme, přeci jen trošku překvapení. Jak Spielberg tak Ford mají kalendáře na nejbližší měsíce plné a kdo ví v jaké fázi se nachází scénář, pokud se na nějakém vůbec začalo seriózně pracovat.

"Tom Hanks je na tom stejně jako Harrison Ford. S Harrisonem jsem natočil čtyři filmy, s Tomem taky čtyři. Teď asi udělám pátého Indyho s Harrisonem, takže to bude pět filmů pro Harrisona, čtyři pro Toma. Takže pak budu muset udělat další film s Tomem a to bude pět pro Toma, pět pro Harrisona. Takhle pojedu až do konce kariéry a Daniela Day-Lewise dám do všeho ostatního," zavtipkoval Spielberg pro Yahoo Movies.

Jakési pomyslné předání žezla na konci Indiana Jones a království křišťálové lebky směrem k Shia LaBeoufovi dopadlo asi podobně, jako mladíkova nadějně rozjetá kariéra. Ten má teď spíše víc starostí se zákonem, než s tím jaký scénář vybrat pro svoji příští roli a tak se po prodání práv k sérii Disneymu přemýšlí spíše nad novým hlavním hrdinou.

ZZ10845A9C zdroj: tisková zpráva

Jestliže máme věřit už měsíce staré šuškandě a spekulacím, zvažoval se prý Bradley Cooper i Chris Pratt. Harrison Ford je jen jeden, nicméně za mě jde v obou případech o velice dobrou volbu. Teď to ale vypadá, že si budeme muset na restartovaného Indyho ještě chvíli počkat. Duo Ford & Spielberg zřejmě v roce 2008 neřeklo své poslední slovo.

Zatímco Spielberg pořád zvládá točit skvělé filmy, s Fordovou fyzičkou to už logicky nejslavnější není. Letos v prosinci se sice vrátí jako Han Solo ve Star Wars: Síla se probouzí a chystá se snad i návrat Ricka Deckarda v novém Blade Runnerovi. Indiana Jones je přitom zřejmě jeho fyzicky nejnáročnější role. Na kaskadérské kousky jako prolézání pod jedoucím autem (ano, pod autem byl kaskadér, ale za autem už Ford), souboje v jedoucích důlních vozících, nebo honičku a bitku na koni s tankem a nacisty, už asi můžeme zapomenout.

I přesto bychom od Indyho očekávali minimálně nějaké pěstní souboje, běh a akci s bičem, což by snad i za dva roky 75 letý Ford mohl s pomocí kouzelníků  z ILM zvládnout. Čistě časově to bude ale trochu horší se Spielbergem. Mistr má teď v kinech již zmíněný Most špionů, ale chystá ještě The BFG na příští rok a Ready Player One na rok 2017. Coby producent je pak podepsaný u další řady filmů: od druhého Jurského světa, přes Red Steel 2 a Transformers 5, až po nového Tintina a Robopocalypse.

2008_indiana_jones_4_050 zdroj: tisková zpráva

Asi nemůžeme počítat s tím že by se nový Indiana Jones začal natáčet dřív, než v roce 2017 a i to je možná brzo. Ford ale nemládne a tak pokud mu chce Spielberg nasadit ještě naposledy ikonický klobouk, měl by si pospíšit. Smysl by pak mohla dávat rovnou i účast Pratta, Coopera, nebo jiného mlaďocha, který by od Forda převzal žezlo tentokrát už definitivně. Pravidelnou hereckou obměnu absolvuje jednou za pár let i James Bond, tak proč by to nemohl zvládnout Indiana Jones. Jen to bude pro nás, kteří na prvním Indym vyrůstali, velký nezvyk.

S novým Indym tak musíme chtě nechtě počítat. To, že nový díl přijde, potvrdila bez dalších podrobností šéfka celého LucasFilmu Kathleen Kennedy v květnu letošního roku, jak tehdy upozornil web Vanity Fair. Příběh prý ještě nemají, ale jak bude, začne se psát scénář a potom hledat vhodná parta před i za kameru. A pořád je dost možné, že před i za kamerou budou stát veteráni, kteří mají na svědomí tři takřka dokonalé filmy a jeden, který... No... Zas tak skvěle nedopadl.

Zdroje: yahoo.com

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.