Star Wars - Obsah Epizody II

13. 5. 2005 - 9:11 | Téma | red

Star Wars - Obsah Epizody II Placeholder | zdroj: tisková zpráva

STAR WARS Epizoda II KLONY ÚTOČÍ V Galaktickém senátu vládne neklid. Několik tisíc slunečních soustav se chce odtrhnout od Republiky

STAR WARS

Epizoda II

KLONY ÚTOČÍ

V Galaktickém senátu vládne neklid.
Několik tisíc slunečních soustav se chce
odtrhnout od Republiky.

Toto hnutí separatistů, vedené tajuplným
hrabětem Dooku, znemožňuje malému počtu
rytířů Jedi udržovat v galaxii mír a řád.

Senátorka Amidala, bývalá královna planety Naboo,
se vrací do Galaktického senátu, aby se zúčastnila
důležitého hlasování o vytvoření REPUBLIKOVÉ
ARMÁDY, která by byla nápomocna oslabeným
rytířům Jedi...




star_wars2
Po bitvě na Naboo uběhlo již deset let. Královna Amidala přenechala trůn a stala se senátorkou planety Naboo. Anakin Skywalker mezitím pokračoval ve výcviku Jedi pod vedením Obi-Wana Kenobiho.

Senátorka Padmé Amidala se vrací na Coruscant, aby se účastnila velice důležitého hlasování pro budoucnost Republiky. Přitom unikne smrti jen o vlásek, když je na ní spáchán atentát, který ale nepřežije její dvojnice Cordé a mnoho dalších členů posádky lodi senátorky.

V senátu mezitím informuje kancléř Palpatine ostatní o tom, že je Padmé mrtvá, ale když jí uvidí živou a zdravou, je více než překvapen. Amidala se poté setká s kancléřem Palpatinem a členy Rady Jediů a usnesou se, že jí budou hlídat dva rytíři Jedi - Obi-Wan Kenobi a jeho padawan Anakin Skywalker.

Večer Padmé přežije další pokus o její zabití provedené nájemnou lovkyní Zam Wesell. Útok je zmařen díky oběma Jediům, kteří poté pronásledují droida, kterého poslala Wesell, aby Amidalu zabil. Jediové se nakonec k Wesell dostanou a honička je zavede až do coruscantského nočního klubu, kde jí chytí. Vyvedou jí ven a když jí chtějí vyslechnout, je zabita tajemným mužem, který létá pomocí raket a hned po svém činu zmizí.

Rozhodnou se, že Anakin odletí s Padmé na Naboo, kde by měla být v bezpečí, zatímco Obi-Wan bude pátrat, kdo stojí za atentáty.

Obi-Wan začne své pátrání u otrávené šipky, která Zam Wesell zabila. Setká se se svým starým přítelem Dexterem Jettsterem, který šipku pozná a sdělí mu, že pochází z planety jménem Kamino. Obi-Wan se vydá do knihovny Jediů a s pomocí knihovnice Jocasta Nu, která mu řekne víc o hraběti Dooku, jež byl kdysi rytířem Jedi, začnou pátrat po planetě Kamino. Prohledávají všechny archívy, ale nikde není o Kaminu ani zmínka. Obi-Wan vyhledá pomoc u Yody, který mu řekne, aby se vydal Kamino najít a zjistit, co za tím je.

Na Naboo mezitím Anakin a Padmé navštíví novou vládkyni planety, královnu Jamillia, a promluví si s ní o událostech několika posledních dní. Jak spolu Padmé a Anakin tráví stále více a více času, začne mezi nimi cosi jiskřit. Vydají se do letního sídla rodiny Naberriů, kde Anakin sdělí Padmé, že má zlé sny a bojí se o svou matku, která je stále na Tatooine a neviděl jí již deset let - od doby, co s Qui-Gonem odešel. Padmé souhlasí, že s Anakinem poletí na Tatooine.

Na Kaminu se Obi-Wan dozví, že Kaminoané zde vyrábí armádu klonů, a že jim to prý nařídil jeden rytíř Jedi jako zakázku pro Republiku. Dostane se do školící a tréninkové části, kde je tisíce klonů a všichni vypadají stejně. Obi-Wan o tom informuje Mace Windu a Yodu, kteří mu nařídí, aby se pokusil zjistit víc. Později se Obi-Wan setká s "předlohou" všech klonů, mužem jménem Jango Fett. Také se setká s jeho malým synem, Boba Fettem, který je vlastně malým klonem Janga.

Na Naboo se Anakin a Padmé opět setkají s královnou Jamilliou, která jim na cestu na Tatooine zapůjčí jednu ze svých lodí a oba spolu s R2-D2 odletí.

Když dorazí na Tatooine, vydají se do Mos Espa za Wattem. Nakonec ho najdou a Watto jim řekne, že bankrotuje a tak musel Anakinovu matku propustit. Shmi se vdala za muže jménem Cliegg Lars a teď žijí na farmě poblíž Mos Eisley, kam se ihned Anakin s Padmé vydají.

Anakin se tam setká s Clieggem Larsem, svým novým nevlastním bratrem Owenem Larsem, jeho přítelkyní Beru Whitesun a stále nedokončeným C-3PO. Cliegg sedí na létajícím křesle, protože mu chybí jedna noha a druhou má ošklivě zraněnou. Anakin se ho zeptá na svou matku a Cliegg mu poví, jak Shmi před měsícem šla na periferii opravit nějaké vlhkostní odpařovače a když tam byla, zaútočili na ní tuskenští nájezdníci, zbili jí a unesli. Když se dlouho nevracela, Cliegg vytvořil velký záchranný tým a vydali se Shmi najít. Byli však napadeni tuskeny a Cliegg je jediný, kdo útok přežil. Anakin se ihned vydá do pouště svou matku najít, i přes protesty Padmé.

Obi-Wan se snaží zjistit víc o Jango Fettovi, ale ten na Obi-Wana zaútočí a rozpoutá se mezi nimi velký souboj. Odehrává se na přistávací plošině mimo ochranné štíty města v Kaminu a tak Jango a Obi-Wan bojují za hustého deště. Jango nakonec se svým synem uniknou ve Slave-1, ale Obi-Wanovi se podaří na loď přidělat sledovací zařízení a tak je začne ve své stíhačce honit. Jango zamíří k asteroidovému pásu, kde Obi-Wanovi unikne. Tedy alespoň si to myslí, protože Obi-Wan pomocí sledovacího zařízení zjistí, že přistál na skalnaté planetě Geonosis.

Když přiletí ke Geonosisu, uvidí u planety dvě velké bitevní lodě Obchodní federace. Vyhne se jim a přistane. Tam zjistí, že planeta je místo výroby ohromného počtu bitevních droidů. Obi-Wan kontaktuje Radu Jedi, aby je o tomto zjištění kontaktoval.

Obi-Wan také pošle zprávu přes R2-D2 Anakinovi. Než však dokáže doříct vše, co chtěl, je přepaden a zajat.

Na Tatooinu najde Anakin tuskeny, kteří zajali jeho matku. Anakin jí v jejich táboře najde, ale Shmi mu zemře v náruči. Anakin se naštve a vyvraždí celý tuskenský tábor včetně žen a dětí.

Mezitím co je Anakin pryč, Padmé dokončí C-3PO. Owen je s ní a pomáhá jí. R2-D2 přijme zprávu od Obi-Wana a přehraje jí ji.

Později se Anakin vrátí na farmu Larsových a řekne Padmé, Owenovi a Clieggovi, že je Shmi mrtvá. Cliegg a Anakin se začnou o něčem hádat a Anakin se ze smrti své matky viní. Později, když jsou spolu Anakin a Padmé osamotě, jí řekne o tom, jak pozabíjel všechny tuskeny.

Padmé mu ukáže dokončeného Threepio a zprávu od Obi-Wana. Anakin kontaktuje Radu Jedi a Mace Windu mu nařídí, aby zůstal s Padmé a hlídal ji. Anakin Padmé řekne, že se nemůže vydat Obi-Wanovi pomoci, ale Padmé mu řekne, že ona mu pomoci jde a Anakin jí může hlídat jen tak, že půjde s ní. Owen dá Anakinovi dokončeného Threepio a odletí na Geonosis.

Na Coruscantu se koná setkání mezi několika senátory a Palpatinem. Po dlouhé diskuzi se nakonec usnesou, že souhlasí s vytvořením armády klonů.

Na Geonosis se Anakin a Padmé dohadují, co dělat dál. Opustí loď a pokusí se najít Obi-Wana, ale jsou velice záhy objeveni hrabětem Dooku a jeho noshledy. Po krátkém souboji se Dookovi vzdají a jsou odvlečeni do konferenční místnosti a poté do Arény.

Mezitím R2-D2 a C-3PO opustí loď a vstoupí do komplexu. Procházejí jím až nakonec narazí na velkou montážní linku, kde jsou vyráběni bitevní droidi.

Anakin a Padmé se sejdou s Obi-Wanem uprostřed arény, kam je připoutají. Mají se stát krmením tří velkých stvoření, které pustí do arény. Obi-Wanovi se podaří pomocí drápu stvoření uvolnit, stejně tak Padmé a Anakinovi.

Hrabě Dooku to celé pozoruje z boxu pro VIP. Za ním něco zableskne a jeden ze strážců padne k zemi. K Dooku se pomalu připlíží Mace Windu, myslí si, že je ve výhodě, a tak přiloží jílec meče k hrdlu Jango Fetta. Do arény začnou vcházet stovky Jediů. Dooku se jen usmívá, protože Jediové jsou již obklíčeni tisícem bitevních droidů. Z tváře Mace Windu opadne úsměv a Jango využije moment jeho překvapení k úderu. Mace a Jango začnou souboj mezi sebou.

Začne bitva, ale Jediové ji prohrávají, protože bitevních droidů je příliš mnoho. Anakin a Obi-Wan se dostanou ke světelným mečům, které patřili již mrtvým Jediům a začnou si probojovávat cestu arénou. Dostanou se pryč a začnou hledat Dooku.

Malá skupina Jediů, vedená Ki-Adi Mundi, se pokusí dostat do řídící lodi droidů, která přistála na Geonosisu. Nakonec se dostanou na palubu a vypnou řízení. To však nepomůže a droidi bojují dál. Nebyla to totiž skutečná řídící loď.

Jango a Mace mezitím spadnou z boxu pro VIP do arény, bojují mezi sebou a ještě se snaží odrážet útoky stvoření, které se chtělo nakrmit Obi-Wanem, Anakinem a Padmé. Mace nakonec Jango Fettovi setkne hlavu. Jediové ale stále boj s bitevními droidy prohrávají a mnoho jich již padlo. Z nebe začne sestupovat šest obrovských útočných lodí. Když přistanou, začnou z nich vystupovat tisíce klonových vojáků. Yoda je s nimi. Začnou z blasterů střílet na nyní méně početné bitevní droidy a strhne se velká bitva.

Anakin a Obi-Wan najdou Dooku, ale ten je na ně příliš mocný Jedi a pomalu je přemůže. Anakin během souboje přijde o ruku. Nakonec jim přijde na pomoc Yoda a efektně Dooku v souboji přemůže. Dookovi se však podaří uniknout tím, že na Anakina a Obi-Wana pomocí Síly pošle spadnout jeřáb, Yoda ho pomocí Síly zachytí, ale tím dá Dookovi dost času, aby mohl zmizet.

Objeví se tam Padmé a přiběhne k Anakinovi.

O něco později vidíme Dookovu loď přilétat k opuštěné části Coruscantu. Dooku se tam setká se Sidiousem a informuje ho, že válka již začala.

Rada Jedi byla bitvou ochuzena, protože mnoho jejích členů zemřelo. Ti, kteří zbyli, se sejdou, aby projednali, jak postupovat dál. Všichni mají smutnou náladu.

Na Naboo se Anakin zotavuje a za slavnostního obřadu se ožení s Padmé.

Na Coruscantu kancléř Palpatine a řada dalších pozorují, jak pod nimi pochoduje tisíce klonů Republiky a naloďuje se na obrovské transportní lodě.

Klonová válka právě začíná...

KONEC

Star Wars - SPECIÁL

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.