Spláchnutej - preview

11. 7. 2008 - 13:20 | Téma | red

Spláchnutej - preview Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Studio Aardman Animations vyvíjí ve spolupráci s DreamWorks Animation svůj první CGI celovečerní film

Studio Aardman Animations vyvíjí ve spolupráci s DreamWorks Animation svůj první CGI celovečerní film. Jmenuje se Spláchnutej (Flushed Away) a odehrává se v londýnské kanalizaci.

SplSYNOPSE:
V jistém luxusním kensingtonském bytě žije nóbl krysák Roderick St. James (Hugh Jackman). Má tu zlatou klícku, nebo spíš palác a děvčátko jej krmí vybranými sýry. Jednou lidští páníčkové odjedou na dovolenou a rozmazlený Roddy má celý byt pro sebe. Nakrátko. Dřezem se sem vláme potrubní krysí vagabund Syd (Shane Richie) a rozhodně nemíní odejít. Roddy neví, jak se otrapy zbavit, až se jej pokusí přešachovat ‚vířivkou‘. Vířivkou myslí záchod. Syd lest prokoukne a briskně Roddyho spláchne. Roddy se ocitá v jemu dosud neznámém rozlehlém komplexu městských stok zvaném Ratropolis. Krysopolis je takový krysí Londýn – stojí tu Big Ben, stokami se prohání rudé double-deckery atd. Roddy tady potkává odvážnou čističku Ritu (Kate Winsletová), která brázdí stoky na svém člunu. Zpovykaný Roddy si nepřeje nic jiného, než z krysího města vypadnout a dostat se zpátky do svého, což ale nebude nic snadného. Zvláště když zločinný ropušák Toad (Ian McKellen) má na všechny místní hlodavce pifku a pošle na ně svoje poskoky Spikea (Andy Serkis) a Whiteyho (Bill Nighy). Spike s Whiteym jsou ale smolaři k pohledání, a tak se Toad rozhodne povolat na krysy svého obávaného francouzského bratrance Le Froga (Jean Reno).

SplINSPIRACE:
Spláchnutej od prvního pohledu kombinuje stránky, kterými se obě produkční studia proslavila. Od Aardmanů přichází ona nezaměnitelná výtvarná a výrazová koncepce, kterou známe například z Wallace a Gromita. DreamWorks zase kromě jiného prosluli technickou dokonalostí (Shrek, Madagaskar). Doufejme, že splynutí technologií nebude jedinou předností Spláchnutýho. Spolupráce Aardman Animations a DreamWorks Animation, která je opdovědí na pakt Disney – Pixar, bude v příštích letech pokračovat snímky Tortoise vs. Hare a Crood Awakening.

SplUPOUTÁVKA:
Trailer ke Spláchnutýmu je nabitý odkazy a fórky jak ke vlastním filmům, tak ke konkurenci – od plyšového Gromita přes rybího Nema v tobogánu kanalizace. Klip je svižně sestříhán a především ohudben. Sympatie vzbuzuje i britský akcent figurek a nakonec i suchý humor elegantního plakátu. Ve „vnitropodnikové“ soutěži s trailerem na Za plotem to Spláchnutej vyhrává na celé čáře.

OBSAZENÍ:
Spláchnutej je obsazen velmi zajímavými. Roddyho mluví Hugh Jackman, momentálně na plátnech jako Wolverine v třetím pokračování X-Men. Ritu dabuje Kate Winslet, nominovaná na Oscara za Věčný svit neposkvrněné mysli nebo Iris. Ropušího krále londýnského podstočí SplToada namluvil převážně divadelní herec sir Ian McKellen. Mezi jeho nejznámější role patří Gandalf v Pánovi prstenů, či dvojrole v X-Men. Stejně jako Jacksonův Wolverine, i McKellenův Magneto by se měli v příštích letech dočkat vlastních sólo filmů. Andy Serkis proslul ztvárněním Gluma v Pánovi prstenů, zatímco Billa Nighyho si lze pamatovat z ansámblové romantické komedie Láska nebeská. Vynikající výkon potom Nighy podal v loňském televizním filmu The Girl in the Café. Jean ‚Leon‘ Reno aktuálně hrozí v Šifře mistra Leonarda.

TVŮRCI:
Scénář Spláchnutýho napsal tandem ostřílených anglických matadorů Dick Clement a Ian La Frenais (Commitments). Pro britské spolurežiséry Sama Fella a Davida Bowerse je Spláchnutej celovečerním animovaným debutem.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.