Soundtrack: Kill Bill vol. 2

25. 1. 2008 - 14:50 | Téma | red

Soundtrack: Kill Bill vol. 2 zdroj: tisková zpráva

Díky provázanosti kulturních proudů s mladší generací se stal soundtrack Kill Bill ryze kultovní záležitostí ještě mnohem dříve, než se to podařilo před lety Pulp Fiction nebo Gaunerům

Díky provázanosti kulturních proudů s mladší generací se stal soundtrack Kill Bill ryze kultovní záležitostí ještě mnohem dříve, než se to podařilo před lety Pulp Fiction nebo Gaunerům. Proto by mě zajímalo, jak asi zareagují příznivci prvního dílu, až se k nim dostane značně nevydařené pokračování, které ve všech ohledech zklamalo i moje (možná mírně přetěšené) očekávání.

Tarantino soundtrack opět namíchal podle osvědčeného receptu. Nechybí hlášky, staré popové vykopávky, latino i něco od klasických skladatelů filmové hudby (tentokrát především Ennio Morricone), jako tomu bylo u vol. 1. Překvapivě to teď ale ani trošku nefunguje. Na otázku, kde se stala chyba, lze ale celkem lehce odpovědět – jednak minimálně polovina zde zastoupených skladeb má úroveň svých kvalit hodně nízko, a pak: opakovaný vtip není vtipem – tedy alespoň po tak krátké době.

Co tedy na Kill Bill vol. 2 najdete:V první řadě tři příspěvky od legendy Morriconeho velikosti – Il Tramonto, příjemnou kytarovou vybrnkávačku s osudovým orchestrem v pozadí, L´Arena, další track s osudovějším nádechem a etnickou příchutí a Silhouette of Doom, který je akčnější westernovou záležitostí.

Stejně jako na prvním díle nechybí i Louis Bacalov, tentokrát ale v popové formě, s funky kytarou v ruce a klusajícím tempem (Summertime Killer), což je, znáte-li Grand Duel (Parte Prima) z jedničky, zatraceně velký rozdíl. Z těch dalších ucházejících interpretů stojí ještě za zmínky Johny Cash, Shivaree s barovou záležitostí Goodnight Moon a popaři Alan Reeves a Malcom McLaren.

Ty nevydařené kousky nemá cenu zmiňovat, snad jen, že to až do jednoho jsou různé španělské, italské a mexické pokusy o poslouchatelný pop. Marné… - a mezi těmi několika slušnými kousky působí jako pěst na oko. I kdyby ale tyhle příspěvky na desce nebyly, její hodnocení by nebylo o moc větší – přeci jen je to už něco jednou slyšené a s tak krátkým časovým odstupem to ztrácí na efektu.

Hodnocení: 50%

Seznam skladeb:
01. Few Words from the Bride - Uma Thurman
02. Goodnight Moon - Shivaree
03. Il Tramonto - Ennio Morricone
04. Can't Hardly Stand It - Charlie Feathers
05. Tu Mirá
06. Summertime Killer - Luis Enrique Bacalov
07. Chase - Alan Reeves
08. Legend of Pai Mei - David Carradine and Uma Thurman
09. L'Arena - Ennio Morricone
10. Satisfied Mind - Johnny Cash
11. Silhouette of Doom - Ennio Morricone
12. About Her - Malcolm McLaren
13. Truly and Utterly Bill - David Carradine and Uma Thurman
14. Malaguena Salerosa - Chingon
15. Urami Bushi - Meiko Kaji

Diskuzní fórum: Jaký je podle vás Kill Bill (1, 2)?

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.