Slepičí úlet (Chicken Run) - DVD

28. 1. 2008 - 15:02 | Téma | red

Slepičí úlet (Chicken Run) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Peter Lord a Nick Park Hrají: Mel Gibson Region: 2 Délka: 84 min. Verze: widescreen (1,85:1) Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5

chicken_run_dvd
Režie: Peter Lord a Nick Park
Hrají: Mel Gibson
Region: 2
Délka: 84 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina), Dolby Surround (čeština, polština, řečtina, turečtina, maďarština)
Titulky: anglické, turecké

Děj


Dá se říct, že v poslední době si vydobyly slušnou diváckou pozornost animované filmy. Třeba Život brouka, Příšerky, s.r.o., či veleúspěšný Shrek (nejprodávanější DVD loňského roku, porazilo i Episodu I) ukázaly, že není vždy nezbytně nutné jít vyšlapanou cestou klasických hitů studia Walta Disneye. Počítačová animace se dostala na obdivuhodnou úroveň, a tak může působit trochu jako anachronismus, když se dnes někdo pustí do staré dobré animace opravdových figurek. Oskaroví tvůrci postaviček Wallace a Gromit se do ní pustili, a neudělali to vůbec špatně. Vytvořili příjemný filmeček, u něhož se mohou vedle sebe pobavit všechny generace. Děti si užijí napínavý příběh o mluvící drůbeži a dospělí si polechtají bránici některou z mnoha hlášek, o něž není mezi gumovými a plastelínovými herci vůbec nouze. A zvlášť si to celé užijete, jestliže znáte historické válečné filmy, jako byl Great Escape se Steve McQueenem nebo Stalag 17 Billyho Wildera.

Na farmě manželů Tweedyových nemají slepice zrovna na růžích ustláno, a tak sní o svobodě, o lepším životě, a podobně. Cesta za dráty však není snadá, ne-li nemožná. Ovšem jednoho dne z nebe "přiletí" spása - kohout Rocky. A protože se nad farmou začínají stahovat hodně husté mraky, přemluví slípka Ginger hochštaplera Rockyho, aby učil slepice létat. Bohužel času je málo, a slepice jsou velmi nenadaná stvoření...

Obraz a zvuk

Transfer animovaných filmů na DVD nebývá velký problém, a to potvrzuje i perfektní obraz Slepičího úletu. Na solidní úrovni je i zvuk tohoto spíš konverzačního snímku. Výhodou je i kompletní český dabing. Když si jej však pustíte, přijdete o hlas Mela Gibsona, který v originále namluvil kohouta Rockyho.

Výbava

Na disku jsou dva dvacetiminutové filmy o filmu – jeden celkem normální blablabla, druhý dává více nahlédnout do tvůčí kuchyně animátorů, ruchařů, rekvizitářů, dabingu, atd. Hezký – ač neotitulkovaný -, je komentář režisérů, který definitivně stojí za to si pustit. Pak můžete zkouknout už jen jednu televizní a dvě filmové upoutávky. (Pozn.: na obalu DVD jsou v bonusech navíc chybně uvedeny některé další možnosti. Nemluvě o regionu 4, v němž údajně disk je.)

Hodnocení

Film 4/5 – Příjemná inteligentní zábava. Jestliže máte vysloveně rádi animované filmy, přidejte si klidně k hodnocení bod.
DVD 3/5 – Dobrý průměr.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.