Skóruj

23. 2. 2009 - 14:52 | Téma | red

Skóruj zdroj: tisková zpráva

Randy Daytona (Dan Fogler) byl dětský zázrak v ping-pongu, náhle však ztratil korunu prohrou s východoněmeckým šampiónem

Randy Daytona (Dan Fogler) byl dětský zázrak v ping-pongu, náhle však ztratil korunu prohrou s východoněmeckým šampiónem. A ještě k tomu udělá špatný disneyovský žert, který ho bude navždy pronásledovat. Po devatenácti letech se Daytona živí pingpongovými triky na odpoledních varieté někde v Nevadě. A i tato šance mizí... Tehdy se objeví agent FBI Ernie Rodriguez (George Lopez), aby Daytonu přesvědčil, že jeho spolupráce s FBI je nutná, protože nemají nikoho jiného, koho by mohli poslat na nelegální celosvětový pingpongový turnaj někde v Střední Americe. Turnaj je pořádaný překupníkem zbraní Fengem (Christopher Walken) a je spojen také s marshal arts turnajem. Donucen okolnostmi se to Daytona rozhodne zkusit. Vyšel ze cviku, ztloustl a zlenivěl, musí tedy trénovat. Tak pozná mistra Wonga (James Hong) a jeho spoře oděnou, štíhlou bojovnici a neteř Maggie (Maggie O). Pro klid v sousedství musí Daytona bojovat s Drakem,místním mistrem ping-pongu (jeden z lepších okamžiků filmu). A pak se všichni vydají na turnaj, kde je čekají mnohá překvapení.

Nejlepší z herců je Christopher Walken v roli Fenga. Je absurdně obsazen do role zlosyna vládnoucího čínské Triádě. Na tuto dráhu se dal poté, co jej Wong vyhodil z pingpongového tréninku. Walken si užívá každou minutu své role a je v ní skvělý. Herec, který dokáže zahrát dialog jako: „Nekoušu… aspoň ne tam, kde je to vidět,“ si zaslouží úctu. Maggie O také není špatná, ba i obtloustlý Fogler se snaží být zklamanou nadějí.

Film si dělá legraci ze sportovních filmů i z akčních honiček, ať jsou americké nebo asijské. Je k zasmání, ale k zamyšlení ne. Komedie to je tak bláznivá, že hraničí s parodií. Plno naivních gagů, pestrobarevných kulis a přehrávání – to bohužel často nevychází dobře. Začátek je velmi rychle nastříhán a evidentně má být k smíchu (není), pak se dostaví děj, ale ztratí se v akci. Počínaje fyzičkou Dana Fogglera až po nezapomenutelného Honga (78 let!) to vibruje energií. Je jí bohužel všude tolik, že si nejste jisti, na co se to vlastně díváte.

Pingpongové míčky ve filmu létají značně rychleji než letadla, trikové studio se má čím chlubit.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.