Shark Tale – Soundtrack

25. 1. 2008 - 14:26 | Téma | red

Shark Tale – Soundtrack zdroj: tisková zpráva

Vydání soundtracku k filmu Příběh žraloka je věc, kterou bych od vydavatelství Geffen Records (vydavatel „feedbackových“ mágů Sonic Youth nebo grungeové Nirvany) rozhodně nečekal

Vydání soundtracku k filmu Příběh žraloka je věc, kterou bych od vydavatelství Geffen Records (vydavatel „feedbackových“ mágů Sonic Youth nebo grungeové Nirvany) rozhodně nečekal. Ale při pohledu do současných top žebříčků hitparád rádii a prodejnosti desek je důvod jasný. R´n´B, hip-hop a další těmito žánry ovlivněné popové záležitosti již hodně dlouhou dobu panují mainstreamovému trhu a navíc Příběh žraloka je určen především mladistvím, a ti jsou v tomhle případě největšími odběrateli. Takže se není třeba divit, že instrumentální hudba Hanse Zimmera byla tentokrát odstavena až na druhou (třetí, čtvrtou, pátou) kolej...

Nejsem sice příznivcem zmíněného, nicméně musím ocenit snahu producentů, jak nalákat posluchače na co nejatraktivnější zboží. Žádná výběrovka z rok starých desek, ale často původní songy určené přímo pro film. Mezi dvanácti žánrovými věcmi tu najdete zajímavé kolaborace hitparádových es jako Christina Aguilera s Missy Elliot, Willa Smithe s Mary J. Blidge nebo „trhače podprsenek“ Justina Timberlakea a prý geniálního r´n´b producenta Timbalanda.

Z dalších, co nesou kůži na trh čekejte Eminemovu formaci D12, Avant, JoJo, India Arie, Fan 3, Pussy Cat Dolls či Cheryl Lynn. Fandové instrumentálek, potažmo Hanse Zimmera, si tentokrát sotva smočí kotníky. Sám Mistr se totiž objeví na celé desce jen jednou, konkrétně v poslední skladbě Some Of My Best Friends Are Sharks. Celé album, laděné v pohádkově-barokním duchu zní sice výtečně, ale na druhou stranu, po čtyřiceti minutách rozpuštěných beatů také trochu jako šok.

Když si tak skladbu pouštím, musím říct že je docela škoda, že hudby od Zimmera není na soundtracku víc. Po několikaleté přestávce se totiž jedná o další Zimmerovu spolupráci na velkém „animáku“ a za tu poslední, hudbu k filmu Lví král, získal dokonce sošku Oscara. Bohužel vzhledem k tomu, jak komerční artikl soundtrack k Příběhu žraloka je, zřejmě není možné očekávat konkurenci v podobě instrumentálního soundtracku.

Verdikt: Čekáte teď snad něco jiného, než-li: „Pokud jsi fanda r´n´b či přidružených žánrů, má to smysl a naopak“?

Hodnocení: 50 %

Seznam skladeb:

01. Three Little Birds (Sean Paul/Ziggy Marley)
02. Car Wash (Christina Aguilera/Missy Elliot)
03. Good Foot (Justin Timberlake/Timbalanda)
04. Secret Love (JoJo)
05. Lies and Rumors (D12)
06. Got To Be Real (Mary J. Blidge/Will Smith)
07. Can´t Wait (Avant)
08. Gold Digger (Ludacris/Lil´Fate/Bobby V)
09. Get It Together (India Arie)
10. We Want As Far As We Felt Like Going (Pussy Cats Dolls)
11. Digits (Fan 3)
12. Sweet Kind of Life (Cheryl Lynn)
13. Some of My Best Friends Are Sharks (Hans Zimmer)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.