Serenity

8. 9. 2005 - 16:17 | Téma | red

Serenity zdroj: tisková zpráva

Poslední letošní vesmírná sci-fi: adaptace oblíbeného seriálu Josse Whedona. Vedle adaptace krvavé počítačové hry Doom je dobrodrodružná vesmírná akce Serenity Josse Whedona jedinou sci-fi, která letos ještě zamíří do českých kin

Vedle adaptace krvavé počítačové hry Doom je dobrodrodružná vesmírná akce Serenity Josse Whedona jedinou sci-fi, která letos ještě zamíří do českých kin. V Serenity ale nejsou žádní mutanti. Serenity vychází z Whedonova vlastního televizního seriálu Firefly, který si přes svůj krátký život vybudoval obdivuhodnou fanoškovskou základnu – dlužno poznamenat, že především v USA.

Vesmír. Budoucnost. 500 let dopředu. Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, ve které spojily síly pozemské velmoci USA a Čína.
Válečný veterán Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Posádku Serenity tvoří Malcolmova věrná kamarádka Zoë (Gina Torres), její muž a zároveň pilot Wash (Alan Tudyk), opravářka Kaylee (Jewel Staite) a svalovec Jayne (Adam Baldwin).
Serenity Poté, co se Malcom kdysi ocitl na straně, která galaktickou válku prohrála, je loď a jeho parta všechno, co má. Serenity proplouvá po okrajích obývaného vesmíru a posádka se živí všelijak. To vše dokud na palubu nepřiberou mladého doktora Simona Tama (Sean Maher) a jeho labilní sestru River (Summer Glau), která má telepatické schopnosti. Tihle dva prchají před mocí Aliance, což Malcom neví. Kromě pozornosti vládních sil se ale na Serenity brzy obrátí pozornost i galaktických pirátů a dalších nepřátel.

Seriál Firefly vysílala stanice FOX před třemi lety, nedala mu ale ani jednu celou sezónu. Přesto si série našla širokou fanouškovskou základnu a DVD Firefly se stalo neočekávaným hitem. To byl také jeden z impulzů k přípravě celovečerního filmu, jehož název je mimochodem totožný s původně zamýšleným pilotem série.

Serenity Při obsazování Serenity zůstal Whedon věrný hráčům z Firefly. Hlavní herci mají zkušenosti především z divadla, televize a z malých filmových rolí. Mezinárodně známé hvězdy tu nenajdeme. Gina Torres se objevila v pokračování Matrixů, Alan Tudyk představoval robota Sonnyho v Já, robot (I, Robot).
Joss Whedon, scénárista a režisér Serenity se hodně věnuje televizní tvorbě. Jeho dětmi jsou komerčně velmi úspěšné seriály Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer) a Angel. Kromě toho napsal scénář k Toy Story, Vetřelec: Vzkříšení (Alien: Resurrection), či Titan A.E.. Serenity je jeho celovečerním režisérským debutem.
Nejpozoruhodnějšího chlapíka ve štábu Serenity najdeme za kamerou. Jack N. Green je matador podepsaný pod dvěma vybroušenými filmy Clinta Eastwooda Bird a Nesmiřitelní (Unforgiven), za který také bral Green Oscara.
Výpravu měl na starosti Barry Chusid, zodpovědný za vzhled Daredevila, nebo Dne poté (The Day After Tomorrow).
Serenity Vizuální efekty pochází od studií Zoic a Rhythm & Hues. Zoic se podíleli na Dni poté, či Van Helsingovi. Práci Rhythm & Hues jste mohli vidět v Kruhu 2 (The Ring 2), či Daredevilovi. Toto studio zároveň vytváří efekty pro Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe a Superman Returns).

Oproti výše naznačeným očekáváním slušné sci-fi se zatím upoutávky na Serenity profilují sotva průměrně. Stokrát viděná akce, ztupené one-linery a v půlce klipu už jsem si raději začal vyřizovat poštu. Věřme, že na Serenity samotnou bude ve finále možné použít opačnou charakteristiku – v českých kinech od konce listopadu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.