Sebevražda Lucy Gordonové

3. 7. 2009 - 7:46 | Téma | red

Sebevražda Lucy Gordonové zdroj: tisková zpráva

Zabila se v Paříži. Ruský herec Oleg Jankovskij zemřel v Moskvě. Herečka z třetího dílu Spider-Mana se zabila v Paříži, Oleg Jankovskij zemřel v Moskvě. Paříž 21

Herečka z třetího dílu Spider-Mana se zabila v Paříži, Oleg Jankovskij zemřel v Moskvě.

Lucy Gorgonová Paříž 21. května (ČTK/Tiscali) – Britská filmová herečka Lucy Gordonová, známá například z filmu Spider-Man 3, byla ve svém pařížském bytě nalezena mrtvá. Oznámila to dnes francouzská policie, podle níž herečka zřejmě spáchala sebevraždu. Gordonová by v pátek oslavila 29. narozeniny. Příčinu smrti určí podle nejmenovaného policejního zdroje pitva. Policie nesdělila podrobnosti o způsobu údajné sebevraždy. Gordonová hrála počínaje rokem 2001 asi v deseti filmech, například ve snímcích Lásce na stopě, Čtyři pírka - zkouška cti a Erasmus 2. Teď má přijít do kin životopisný film o francouzském umělci Serge Gainsbourgovi, ve kterém hraje jeho partnerku, britskou zpěvačku a herečku Jane Birkinovou.

Oleg Jankovskij Moskva 20. května (ČTK/Tiscali)Oleg Jankovskij, charismatický a všestranný herec, který patřil mezi nejmilovanější ruské hvězdy stříbrného plátna i divadelního jeviště, zemřel dnes ve věku 65 let po boji s rakovinou. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na Julii Kosarevovou, mluvčí moskevského divadla Lenkom, v němž Jankovskij po několik desetiletí hrál. Jankovského filmová kariéra trvala pět desetiletí a zahrnovala hlavní role v mnoha filmech, z nichž se staly divácké trvalky pro miliony lidí v bývalém Sovětském svazu i současném Rusku. Řadu hlavních rolí ztvárnil ve filmech ruského režiséra Andreje Tarkovského včetně jeho snímků Zrcadlo (1975) a Nostalgie (1983, natáčen v Itálii). Režisér Emil Loteanu ho v roce 1978 obsadil do filmu Drama na lovu. Jednou z jeho posledních rolí byl náboženský vůdce a nepřítel Ivana Hrozného ve filmu Car ruského režiséra Pavla Lungina, který se tento měsíc promítal na filmovém festivalu v Cannes. "Oleg Jankovskij byl mimořádný fenomén – neuvěřitelně silný a talentovaný herec," řekl novinářům umělecký ředitel divadla Lenkom Mark Zacharov, který rovněž Jankovského režíroval v několika filmech.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.