Seann William Scott

26. 8. 2005 - 16:16 | Téma | red

Seann William Scott zdroj: tisková zpráva

Vycházející hvězda proslula v komediích. Vycházející hvězda, která proslula především díky herecké účasti v hrubozrnných teenagerských komediích, bude v těchto dnech ve filmu Neprůstřelný mnich chránit čínský svitek před nacistou bažícím po moci

Vycházející hvězda, která proslula především díky herecké účasti v hrubozrnných teenagerských komediích, bude v těchto dnech ve filmu Neprůstřelný mnich chránit čínský svitek před nacistou bažícím po moci.

Sean William Scott Šestadvacetiletý Seann se k herectví dostal opravdu neobvyklým způsobem: při práci v kině se během sledování promítaných filmů rozhodl pro hereckou kariéru a odhodlal se zkusit své štěstí v Los Angeles. A americký sen se v Seannově případě stal skutečností. Začátky v americké odpovědi na latinské telenovely Sweet Valley High či účinkování v epizodních roličkách v dnes zapomenutých sitcomech Unhappily Ever After a Something So Right hvězdnou dráhu neslibovaly; hlavní role ve videoklipech skupiny Aerosmith začínající herci obvykle neodmítají a Seann se v případě toho k písni Hole in My Soul (1997) nezachoval jinak. A debutovat na poli celovečerního filmu jednou z hlavních rolí ve filmu Prci, prci, prcičky lze směle přirovnat k výhře v loterii.

Sean William Scott Scottův vychloubačný Steve Stifler z teenagerské komedie Prci, prci, prcičky (1999) získal svému představiteli první fanoušky, zároveň však role způsobila, že se tento začínající herec zapsal do povědomí producentů coby představitel nafoukaných a sebestředných teenagerů, kteří si sympatie diváků získávají velmi obtížně. Takový je středoškolák Billy Hitchcock v thrilleru Jamese Wonga Nezvratný osud i čerstvý vysokoškolák E.L. z komedie Road Trip, vezoucí se na vlně popularity obhroublých komedií pro mládež. Dvojici hlavních hrdinů komedie Hele vole, kde mám káru? v podání dvojice Scott – Ashton Kutcher pak pro jejich intelektuální nesmělost úzký rozhled snad ani vyčítat nelze. Příležitostí vybřednout z tohoto typu rolí i filmů měl být hasič-amatér Wayne Grey ve sci-fi komedii Evoluce žánrového specialisty Ivana Reitmana. Příběh o záchraně lidstva před vlnou nového života s Davidem Duchovnym a Julianne Mooreovou v hlavních rolích se však tvůrcům poněkud vymkl z rukou a nízký kalibr použitého humoru diváky očekávající nové Krotitele duchů nemile překvapil.

Sean William Scott Naopak v případě zopakování úlohy Stevea Stiflera v Prci, prci, prcičky 2 o pokusu vypadnout ze stereotypu rozhodně být řeč nemůže, ze Seannova pohledu byl jistě pozitivem větší prostor pro Stiflera ve druhém z příběhů mladíků toužících po rozmnožení svých sexuálních zkušeností. Spokojen i s malinkatou roličkou orovnátkovaného idealistického mladíka byl Seann v případě komedie Kevina Smithe Jay a mlčenlivý Bob vrací úder; jedná se totiž o pokračování komedie Flákači, která se natáčela nedaleko místa, kde Seann vyrůstal a která je zároveň jedním z jeho nejoblíbenějších filmů.

Po libůstce v podobě snímku Jay a mlčenlivý Bob vrací úder však již Seann zatoužil ukončit kariéru herce rolí vedlejších a zároveň zahájit kariéru herce rolí hlavních. Výsledek je však poněkud rozpačitý. Kriminální komedie Stark Raving Mad putovala rovnou na video, letošnímu Neprůstřelnému mnichu, kde si Seann zabojoval za záchranu světa po boku Chow Yun-Fata proti Karlu Rodenovi, se v kinech také příliš nedařilo. Další Seannovou akční komedií je Vítejte v džungli (The Rundown), ve které je jeho partnerem Dwayne Johnson. Ze druhé Seannovy spolupráce s režisérem Road Tripu Toddem Phillipsem vzešla komedie Old School o partě třicátníkům, kterým se tak stýská po studentských letech plných bujarých večírků, že si založí vlastní studentský klub, s Willem Ferrerem, Lukem Wilsonem a Vincem Vaughnem v hlavních rolích; při třetím návratu na stříbrné plátno půjde tentokráte Scottův Steve Stifler za svědka na svatbě hlavního hrdiny „prcičkovské“ série Jima. Čeští fanoušci si v říjnu 2003 užili premiéru film Prci, prci, prcičky 3.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.