Saw III - preview

3. 7. 2008 - 14:16 | Téma | red

Saw III - preview zdroj: tisková zpráva

Blíží se Halloween. Potřetí za sebou jej budeme moci strávit ve společnosti zhůvěřilého vraha Jigsawa a sadistického představení jménem Saw

Blíží se Halloween. Potřetí za sebou jej budeme moci strávit ve společnosti zhůvěřilého vraha Jigsawa a sadistického představení jménem Saw. Pokračování s lakonickým názvem Saw III režíruje autor druhého dílu Darren Lynn Bousman a na scénáři se podílí oba tvůrci originálu.

Saw III SYNOPSE:
Kruťák Jigsaw (Tobin Bell) i jeho pilná žačka Amanda (Shawnee Smith) opět o vlásek unikl zatčení. Vystrašil občany a zmátl policii. Zmizel. A zatímco se ho detektivové marně pokoušejí vystopovat, doktorka Lynn Denlonová (Bahar Soomekh) pomalu končí svou poslední normální šichtu v nemocnici… Doktorka Denlonová je matkou a manželkou a má kostlivce ve skříní. Doktorka Denlonová končí šichtu, když jí unesou a dovezou do opuštěné továrny. Tady už na ní čeká na smrt nemocný Jigsaw. Doktorka dostane za úkol udržet ho při životě tak dlouho, dokud se jakýsi Jeff (Angus Macfadyen) nevymotá z pasti, kterou mu náš proradný vrah přichystal kvůli tomu, že si neváží života. Nejspíš to souvisí s tím, že se Jeff dosud nevyrovnal s tragickou nehodou, při níž zemřel jeho syn. Ani doktorka Denlonová ani Jeff ovšem netuší, že Jigsawova hra se teprve rozbíhá...

Saw III INSPIRACE:
Nízkorozpočtový horror Saw Jamese Wana o chladnokrevném vrahovi, který se pasuje do role samozvaného soudce a své oběti vystavuje krutým zkouškám, se na podzim roku 2004 stal trhákem. Zvráceně krutá akce a rafinované vyprávění Saw stálo 1,2 mil. dolarů a celosvětově vydělalo téměř stonásobek. Napřesrok tak zákonitě přišlo pokračování Saw 2. Režíroval jej Darren Lynn Bousman a podílela se na něm většina tvůrců jedničky. Jak bývá u pokračování typické, Saw 2 měla slabší příběh, ale dokonalejší provedení a sadističtější akci. S rozpočtem 4 mil. dolarů však opět převálcovala konkurenci a brala po celém světě hodně přes 140 miliónů.

Saw III UPOUTÁVKA:
Trailer Saw III se téměř výhradně skládá ze záblesků na Jigsawovy mučené oběti. Podkres: temné skučení. Ačkoli upoutávka pořád vyvolává husí kůži, táhne se nad ní poněkud znervózňující pach megalomanie – mezi masivními slogany s odkazy na bibli už Jigsaw neoslovuje jenom své vybrané oběti, ale celou Ameriku. Ve srovnání s upoutávkami na minulé díly Saw je tato bezkonkurenčně nejhorší, bez inovace a s vážnou tváří tam, kde byl dříve ironický úšklebek.

OBSAZENÍ:
V Saw III se měl formou flashbacků původně znovu objevit Donnie Wahlberg, který hrál ve dvojce detektiva Matthewse. Wahlberg měl ovšem také zálusk na režii trojky, a když jí nedostal, vycouval z projektu úplně. Jako Jigsaw se potřetí představí Tobin Bell a Amandu opět podává Shawnee Smith – oběma těmto hercům zatím přináší trilogie Saw největší úspěch. Íránská herečka Bahar Soomekh dostala menší roli v oscarovém Crash, nebo akční Mission: Impossible III a titulka v Saw III je i pro ní zatím největší úlohou. Podobně je na tom i skotský herec Angus Macfadyen, jehož jsme mohli zahlédnout v Gibsonově Statečném srdci, či Wimmerově Equilibrium.

Saw III TVŮRCI:
Scénář Saw III je dílem Leigha Whannella, který má na svědomí celou trilogii. Oproti druhému dílu mu však tentokrát s námětem masivně pomohl spoluscénárista a režisér originálu James Wan (sám chystá na příští rok premiéru thrilleru Death Silence). Saw III režíruje Darren Lynn Bousman, jenž režíroval i dvojku a z předchozího kusu vzal i valnou většinu tvůrčího štábu. Kameramanem je David A. Armstrong, výpravu vede David Hackl, hudbu skládá Charlie Clouser a stříhá Kevin Greutert.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.