Saw 2 - preview

23. 2. 2009 - 15:16 | Téma | red

Saw 2 - preview zdroj: tisková zpráva

Místo dvou osm, nechutnější a perverznější. Pokračování horroru od Darrena Lynna Bousmana. Rok poté, co se v kinech objevila nemilosrdná horrorová hra Saw Jamese Wana, přijde letos o Halloweenu pokračování s lakonickým názvem Saw II

Saw 2 Rok poté, co se v kinech objevila nemilosrdná horrorová hra Saw Jamese Wana, přijde letos o Halloweenu pokračování s lakonickým názvem Saw II. Režíruje jej Darren Lynn Bousman a v hlavní roli uvidíte Donnieho Wahlberga (pamatujete si na tu sladkou klukovskou partu New Kids on the Block?)

Detektiv Eric Mason (Donnie Wahlberg) vyšetřuje krvavou vraždu a napadne ho, že pachatelem by mohl být nechvalně známý masový vrah Jigsaw, jehož totožnost (snad) známe z prvního dílu. A detektiv má pravdu, mrzký Jigsaw se vrátil. Místo dvou lidí bude ale tentokrát ďábelskou hru přinuceno hrát osm obětí. Osm cizinců, kteří dosud nevědí o tom, co je spojuje a co budou muset udělat, aby si víc vážili života.

Saw 2 K filmu právě vyšel první teaser a jestli scénárista Leigh Whannell říkal, že hra bude v Saw 2 ještě nechutnější než v jedničce, měl zjevně pravdu – posuďte sami: na židli ve sklepě sedí chlapík. Krk mu svazuje kovový prstenec, který je součástí železné masky, jejíž obličejová část je chlípně rozevřená. Vnitřek masky je plný nahých hřebů. Když chlapík nenajde klíč a v časovém limitu se neodemkne, maska sepne a chlapík vykrvácí (v tom lepším případě). A kde ten klíček je? V chlapíkově hlavě přece, někde pod jeho oční bulvou. Kdo ví, jak ho tam Jigsaw dostal, ale ven to půjde asi jenom přes to oko.
Stejně jako premisa, která počítá s vyšším počtem hráčů a obětí, i ukázka sama odpovídá tomu, že Saw 2 bude větší maso, než originál. Nechci soudit aniž bych to viděl, ale zatím mě napadá, jestli tahle cesta není příliš jednoduchá, příliš jednostranná, příliš samoúčelně zvrácená.

Saw 2 Zajímavostí Saw 2 je, že na klíčových pozicích (až na tu hlavní) zůstali tvůrci prvního dílu.
Scénář píše Leigh Whannell, který v současnosti také připravuje scénář horrorového thrilleru Silence o vdovci, který se vrací do rodného města, aby přišel na kloub vraždě své ženy. Režírovat bude autor Saw a jeden z producentů dvojky, James Wan.
Z původní party zůstal i kameraman David A. Armstrong a střihač Kevin Greutert.
Kostýmy jsou prací Alex Kavanaghové, která navrhovala například současný horror George Romera Země mrtvých (Land of the Dead).

saw2 Kromě působení v NKOTB se Donnie Wahlberg objevil v Šestém smyslu (The Sixth Sense) M. Night Shyamalana, nebo v podobně mysteriózní Pavučině snů (Dreamcatcher) Lawrence Kasdana a dostal i hlavní roli ve zmiňovaném Silence.
Z původního Saw se vrací Tobin Bell jako John a také Shawnee Smith (Ostrov (The Island)) jako Amanda.
Whannell, představitel Adama z jedničky, se tentokrát na plátně neobjeví, v Silence si ale už jednu z vedlejších rolí vyhradil.

Pro Darrena Lynna Bousmana znamená Saw 2 celovečerní debut. Předtím dělal asistenta produkce na X-Files a komedii Van Wilder, ale místo hlídání záchodů se věnoval vlastním projektům, takže ho z obou setů nakonec vyrazili.
Nejvážnější slabinou Saw byly kolísavé herecké výkony. Hochům od Lions Gate Films se ani tentokrát nepodařilo dostat na titulku nějakou z hollywoodských superstar. Snad ale bude mít Bousman při vedení herců lepší ruku, než Wan.

V USA se Saw 2 objeví o posledním říjnovém víkendu, do Evropy se pak horror dostane na konci prosince. A do Čech? Zřejmě zjara 2006.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.