SAW 2 - o produkci

10. 1. 2006 - 9:13 | Téma | red

SAW 2 - o produkci zdroj: tisková zpráva

„SAW je filmem, u kterého diváci ihned žádají pokračování, protože na konci prvního dílu zůstává příliš otázek nezodpovězených,“ vysvětluje producent Oren Koules

„SAW je filmem, u kterého diváci ihned žádají pokračování, protože na konci prvního dílu zůstává příliš otázek nezodpovězených,“ vysvětluje producent Oren Koules. „Váhali jsme, zda pokračování natočit,“ dodává Mark Burg, Koulesův kolega z produkce. „Ale dostávali jsme takové množství e-mailů s dotazy, co se se SAW stalo dál, že jsme to nemohli nenatočit.“ Dosud byla vrahova identita ze SAW pro diváky skryta, ale tvůrci filmu se rozhodli prostřednictvím detektiva Mathewse prozradit o něm víc. Ukáže se, že má dobře promyšlené plány, ve kterých figuruje 8 cizích lidí v zajetí a především – sám Mathews.

Kromě režiséra Jamese Wana a scenáristy-herce Leigh Whannela, kteří film produkovali, na filmu pracoval tým tvůrců z prvního dílu. Kamery se ujal David Armstrong, hudbu opět skládal Charlie Clouser a Kevin Greutert se opět chopil střihu. Režisérem byl Darren Lynn Bousman.Tentokrát měli k dispozici větší rozpočet a snažili se aby pokračování SAW bylo ještě lepší než předchozí díl – hlavně ve způsobech, jak trápit vězně. David Hackl (produkce) se snažil vytěžit co nejvíce ze strašlivé atmosféry prvního dílu filmu. „SAW 2 přesunul do nového doupěte,“ říká producent Gregg Hoffman, „Je to tam opravdu nechutné, plné nejrůznějších bizarních mučících nástrojů“.

Především Hackl si užil řešení nejrůznějších pastí a mučících nástrojů. V jedné scéně vězněná žena ponoří ruce do nádoby plné žiletek. „Musel jsem přemýšlet o stovkách otázek: Proč nemůže ruce vytáhnout? Proč nemůže nádobu rozbít? Proč si nemůže ruku ošetřit a ovázat? Takové otázky obvykle při natáčení neřeším,“ směje se Hackl.

Konec filmu bude překvapení. Jenom hlavní herci a štáb měli možnost číst závěrečné stránky přísně střeženého scénáře. Tvůrci filmu natočili „čtyři nebo pět“ možných zakončení snímku, aby neprozradili, jaké jsou jejich skutečné záměry.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.