Rocky Balboa - preview

11. 7. 2008 - 13:16 | Téma | red

Rocky Balboa - preview zdroj: tisková zpráva

Sylvester Stallone bere osud své skomírající kariéry do vlastních rukou a jako scénárista, herec a režisér chystá šesté pokračování ságy o nesmrtelném boxerovi Rockym Balboovi

Sylvester Stallone bere osud své skomírající kariéry do vlastních rukou a jako scénárista, herec a režisér chystá šesté pokračování ságy o nesmrtelném boxerovi Rockym Balboovi.

Rocky Balboa SYNOPSE:
Rocky Balboa (Sylvester Stallone) zestárl a osaměl. Jeho žena Adrian (Talia Shireová) zemřela a synek Rocky Balboa Jr. (Milo Ventimiglia) je zaneprázdněným podnikatelem, na tatíka nemá čas. Rocky vede malou restauraci ve své domovské čtvrti města Philadelphie a hostům s měkkým zrakem vypráví fantastické historky z dávných a slavných dnů. Rocky také potkává Marii (Geraldine Hughes), kterou znával ještě zamlada a pokouší se narovnat vztah se synem. Když Rockymu začnou chybět peníze, rozhodne se bývalý šampión oprášit rukavice a zaboxovat si pár menších utkání. Jenže pak se v televizi objeví počítačová simulace zápasu mezi Rockym a současným mistrem světa, Masonem „The Line“ Dixonem (Antonio Tarver), a podle počítače by Rocky vyhrál. Rockyho popadne zvědavost a začne se zabývat zdánlivě šíleným nápadem vrátit se navzdory přáním rodiny a přátel do ringu a vybojovat tu jeden poslední velký zápas… A Mason Dixon rozhodně není proti – jednak se mu nelíbí, že by ho měl na zadek posadit nějaký starý paprika a jednak si potřebuje zlepšit renomé u fanoušků, kteří se o něm v poslední době dozvídají především díky hojně propíraným skandálům.

Rocky Balboa INSPIRACE:
Jak řečeno, Rocky Balboa je již šestou částí série o stejnojmenném boxerském šampiónovi. Původní Rocky z roku 1976 se stal senzací a dodnes patří k milníkům žánru sportovního filmu. Rocky získal Oscara za nejlepší film a Stallone sám bral pozlacenou sošku za scénář a herecký výkon. Další pokračování Rockyho těchto met nikdy nedosáhla a jejich kvalita se naopak propadala až k samotným hranicím únosnosti.

UPOUTÁVKA:
Trailer k Rockymu Balboovi nápaditě využívá počítačovou simulaci boxerského souboje k vyvolání soucitu se stárnoucím Rockym. Upoutávka má svižné tempo a dává naději, že by ve filmu mohl být k nalezení sebeironický nadhled a la například Vesmírní kovbojové.

Rocky Balboa OBSAZENÍ:
Mezi protagonisty Rockyho Balboy najdeme kromě Sylvestera Stallonea další dva herce, kteří se objevili ve všech dílech série. Rockyho švagra Paulieho hraje Burt Young, filmový i televizní player mnoha menších rolí. V poslední době se objevil například v Transamerice. Tony Burton zase pokaždé sehraje trénera Dukea. Celkově je však Rocky Balboa obsazen spíše nepříliš známými tvářemi. Rockyho syna ztvárnil Milo Ventimiglia, dosud převážně seriálový herec, představitelka Marie Geraldine Hughes se mihla v komedii Baba na zabití. Vyzyvatele Masona Dixona podává Antonio Tarver, skutečný boxerský šampión.

TVŮRCI:
Sylvester Stallone se snažil natočit Rockyho Balboou už od roku 1999. S tím, jak šla Stalloneova herecká kariéra i reputace od snímku Země policajtů z roku 1997 nezadržitelně dolů a jeho filmy šly rovnou na DVD, stává se Rocky Balboa i ztělesněním režisérova vlastního osudu outsidera, který občas překvapí. Jako scénárista je ‚Sly‘ podepsán pod všemi díly boxerské série, jako režisér zatím „jen“ pod kusy 2 – 4 a Rocky IV z roku 1985 byl také jeho posledním režijním počinem před Rockym Balboou. V současné době by Stallone také rád vzkřísil sérii Rambo a brousí si zuby na životopis Edgara Allana Poea. Kameramanem Rockyho Balboy je J. Clark Mathis (Štastné konce), výpravu má na starosti Franco-Giacomo Carbone (Hostel).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.