Revolver - preview

4. 10. 2005 - 9:39 | Téma | red

Revolver - preview zdroj: tisková zpráva

Jake Statham jako hazardní hráč a Ray Liotta jako mafián v nové kriminálce Guye Ritchieho. +Fotogalerie. Guy Ritchie aka Mr. Madonna, který se dostal až nahoru a pak se sám sestřelil, je zpátky na scéně

Guy Ritchie aka Mr. Madonna, který se dostal až nahoru a pak se sám sestřelil, je zpátky na scéně. Krimi Revolver je naštěstí blíž Sbal prachy a vypadni (Lock, stock and Two Smoking Barrels), než „té komedii o které se nemluví“.

Rok 1998: v kinech se objevuje britská kriminální komedie z londýnského East Endu Sbal prachy a vypadni jakéhosi Guye Ritchieho. Ten dělal nejprve reklamy a videoklipy. Pak natočil krátkou gangsterku The Hard Case (později se ukázalo, že šlo v podstatě o prequel ke Sbal prachy a vypadni). Peníze na Sbal prachy se nesháněly snadno, ještě hůř se ale sháněl distributor. Britské společnosti se k filmu dlouho stavěly zády, když se ale v kinech konečně objevil, udělal (nejen) Britům průvan v peněženkách. Rozeznatelnými dialogy a prostředím, agresivně hravým vypravěčským stylem, sexy přiléhavou hudbou i poutavými obrazy se Ritchie zařadil po bok Quentina Tarantina.
Revolver Rok 2000: Nadaný režisér úspěch potvrzuje, když do ospalých kin pouští druhého dobrmana: Podfu(c)k (Snatch.). Podfu(c)k je natočený za větší peníze, s Bradem Pittema Beniciem del Torem (Jason Statham i Vinnie Jones zůstávají), ale ti, kdo viděli Sbal prachy a vypadni tady moc originality nenajdou.
Rok 2002: Ritchie měl svět na kolenou. Ale udělal fatální tah, vlastí šach mat. plážovou romantickou komedii Swept Away se svou ženou Madonnou v hlavní roli - Swept Away. Byl to propadák a z oblíbence se stal zatracenec.
Letní trepky letí do kouta, Ritchie se vrací do ublácených galoší. Pustil se do psaní gangsterky Revolver, ale věc uložil k ledu, když se začal připravovat western Six Shooter. Six Shooter ne a ne vystřelit, a proto Ritche sáhnul zpátky po Revolveru.

Revolver Jake Green (Jason Statham) je oslnivý hazardní hráč. Problém je, že vyhrává pořád, a tak ho už do žádného kasina nechtějí pustit.
Objeví se ale pozvánka na privátní partičku karet, kterou pořádá chlapík s ženským jménem Dorothy Macha (Ray Liotta), hlavoun z podsvětí. Machy se všichni bojí, a proto s ním ochotně prohrávají. Jake se nebojí. Jake vyhraje. To neměl dělat. Je na něj vypsána odměna. Jake se naštěstí ocitá pod ochranou Aviho (André 3000) a Zacha (Vincent Pastore), dvou bratří, kteří sami chtějí Machu sejmout.
Děj se hemží borci s přezdívkami jako The Caddy, French Paul, Fat Dan, Howard The Indian, Johnny Walker, kulkami, krví a rtěnkou.

Oproti dílům, která Ritchieho styl definují, obsahuje Revolver několik poměrně zásadních změn. Ritchie není jediným scénáristou filmu. Pomáhala mu dvojka Paul Todisco – Ethan Gross, kteří spolu přepisují klasickou Andersonovu sci-fi Logan's Run.
Revolver také neprodukuje Vince Vaughn, který se sám dal na režii - viz povedená krimi Po krk v extázi (Layer Cake) - ale megaproducent výplně popcornu Luc Besson. Očekává se tedy, že Revolver bude akčnější a drsnější.
První teaser je prostým sestřihem akce na hudbu. Několik záběrů ale vyvolává dojem, že by to tentokrát nemuselo být jen o pistolích, prachách a chlapech. Zároveň se dá usuzovat, že Revolver bude i obrazově nejopojnějším Ritchieho filmem (kameru dává Tim Maurice-Jones, kameraman obou Ritchieho kriminálek).

Revolver Jason Statham je Ritchieho stálým hercem. Stethamova kariéra navíc v poslední době eskaluje. Bessonovi hraje v Kurýrovi 2 (Transporter 2) a i v ČR se objevil v Ellisově thrilleru Cellular.
Ray Liotta aka Henry Hill v Mafiánech (Goodfellas) by měl dát Jakeovu hlavnímu protihráči, Dorothymu Machovi, věrohodný rozměr psychopata.
Přední obsazení doplňují André 3000 aka Andre Benjamin (Buď v klidu (Be Cool)) a Vincent Pastore ( Rodina Sopránů (The Sopranos)).
Vinnieho Jonese zatím bohužel nevidět, Madonnu ovšem na druhé straně také ne – její part prý nakonec skončil ve střižně.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.