Resident Evil: Zánik - preview

23. 9. 2008 - 15:00 | Téma | red

Resident Evil: Zánik - preview zdroj: tisková zpráva

Film je opět uveden scénou, kde se mladá žena budí nahá v jakési vaně a beze slov hledá cestu ven

Film je opět uveden scénou, kde se mladá žena budí nahá v jakési vaně a beze slov hledá cestu ven. Je zabita v tichých, sterilně vypadajících chodbách neurčitého výzkumného střediska a její tělo hozeno do jámy plné zcela identických mrtvol (a to je i jedna z nejlepších scén filmu). Doktor Isaacs (Iain Glen) používá klony Alice k výzkumu séra proti nákaze a studuje možnosti jak zombie „předělat“ na levné pracovní sily. Většina světové populace se totiž proměnila v zombie. Viry pronikly do rostlin zvířat, svět se mění v jednu velkou poušť.

Skutečná Alice (Milla Jovovichová) putuje samotná na motorce rostoucí prázdnotou. Stejnou pouští cestuje jeden z mála lidských konvojů vedený Claire Redfieldovou (Ali Larterová) a bývalým agentem U.B.C.S. Carlosem Oliverou (Oded Fehr). Členové konvoje nejsou nakaženi, ale musejí se neustále bránit útokům masožravých zombie (nákaza se šíří pokousáním). Mají málo potravin a dochází jim benzín. Velkým městům s potencionálními davy zombie se vyhýbají. Alice s konvojem zůstane a ukáže jim deník, který našla. Je v něm popsána nenakažená komunita na Aljašce. Rozhodnou se tam vydat. Doktor Isaacs má ale jiné úmysly a bude jim, velmi krvavě, stát v cestě…

Zrad je mnoho – jednak masožraví tvorové, které jsme ale už viděli až příliš často. Mezi písečnými dunami napadnou konvoj napadnou ptáci (jak z Hitchocka). Havrani se nakazili masem z mrtvol. Nebe ztmavne jejich křídly. Záchranou je Alice a její zvláštní zmutované schopnosti obrany.

V tomto díle opravdu není nic nového – ani v zápletce, ani v provedení. Je to taková míchanice mezí 28 dní poté a Night of the Dead. Opět jde o varování, že šílení vědci zničí svět, resp. že si ho zničíme sami konzumním způsobem života, který nás zbaví vody a vzduchu.

Nepozornosti objevíte i v detailech. Na cestě do Las Vegas je cestovní značka „Pozor na klokany!“ (aby tu klokana pohledal), Alice zabije útočícího psa elektrickým proudem, který by zabil i ji. Když konvoj prorazí bránu báze, kde se ukrývá doktor Isaacs, přesto se stovky okolních zombie nevydají dovnitř na oběd…

Dr. Isaacs v závěru sám zmutuje, ale Piráti z Karibiku měli lepší masky tohoto druhu. I lepší herecké výkony. Mila Jovovichová se ukáže v červené sexy róbě a kozačkách jako klon, pak v podivuhodném pouštním oděvu jako Alice.

Má to být závěrečný díl, ale konec je zcela otevřený a debata o čtvrtém díle už začala.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.