Přízraky v Benátkách postaví Hercula Poirota proti duchům

20. 7. 2023 - 10:55 | Trailery | Adam Homola

Přízraky v Benátkách postaví Hercula Poirota proti duchům zdroj: Foto: 20th Century Studios

Jeden z nejslavnějších detektivů, Hercuile Poirot, se vrací do kin. V připravovaném filmu s názvem Přízraky v Benátkách, který bude mít premiéru v září.

Film je adaptací románu Agathy Christie Halloweenský večírek a v roli Poirota se opět představí Kenneth Branagh, aby rozluštil záhadu vraždy.

Přízraky v Benátkách, odehrávající se v Benátkách po druhé světové válce, představují kultovního detektiva Hercula Poirota, který se ponoří do mrazivé nové mrazivé záhady. Proslulý detektiv, který je nyní v důchodu a případy už nedělá. Když se však neochotně zúčastní seance ve zchátralém, strašidelném paláci, je opět vtažen do světa tajemství. Nejzáhadnějším prvkem se ukáže být vražda jednoho z účastníků, nikoli komunikace s duchy.

V upoutávce je vidět, jak Poirot rozmlouvá s postavou Tiny Fey o věštcích a jejich pověsti podvodníků. Poirot je skeptik, ale nakonec se rozhodne pomoci odhalit podezřelou podvodnou vědmu, kterou hraje Michelle Yeoh.

Během seance dojde k dramatickému zvratu a vznikne scéna, která by se hodila do hororu. Ostatně tvůrci už v minulosti naznačovali, že jakkoliv to tentokrát bude zase detektivka, půjde především o regulérní horor.

Poirot však zůstává skálopevně přesvědčen, že vražda je dílem člověka, a odmítá se zabývat jakýmikoliv nadpřirozenými teoriemi – dokud sám nezažije něco podivného. Upoutávka plná zjevení strašidelných dětí, působivého místa zahaleného tmou a mrazivé hudby naznačuje, že Poirot bude muset tentokrát vystoupit ze své škatulky a přiznat si, že existuje možná i něco nadpřirozeného.

O scénář se postaral Michael Green, režie se opět ujal Kenneth Branagh. Dvojice již dříve spolupracovala na filmech Vražda v Orient expresu a Smrt na Nilu. Film uvidíme v kinech už 14. září.

zdroj: 20th Century Studios

Zdroje: 20th Century Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.