Příliš drahý i pro rozhazovačný Netflix. Skvělý seriál Mindhunter končí

27. 2. 2023 - 8:51 | Novinky | Adam Homola

Příliš drahý i pro rozhazovačný Netflix. Skvělý seriál Mindhunter končí zdroj: Foto: Netflix

Výborný kriminální seriál Mindhunter: Lovci myšlenek bohužel končí. Má za sebou jen dvě sezóny a jeho hlavní tvůrce teď potvrdil, že se třetí sezónou počítat už nemáme.

„Na první dvě sezóny jsem velmi hrdý. Ale je to velmi drahý seriál a v očích Netflixu jsme nepřilákali dost diváků na to, abychom takovou investici ospravedlnili. Nemám jim to za zlé, podstoupili riziko, aby seriál rozjeli, dali mi prostředky, abych mohl dělat Manka tak, jak jsem chtěl, a umožnili mi vydat se s The Killer novými cestami. Je požehnáním, že můžu pracovat s lidmi, kteří jsou schopni odvahy. V den, kdy se naše cíle neshodují, se naše cesty musí rozdělit,“ řekl David Fincher v rozhovoru pro francouzský Le Journal du Dimanche.

Za připomenutí stojí, že Mindhunter je původní kriminální thriller Netflixu, který měl premiéru v roce 2017 a skončil po dvou sezónách v roce 2019. Seriál je založen na skutečné kriminální knize Mindhunter od Johna E. Douglase a Marka Olshakera. Seriál vytvořil Joe Penhall a výkonným producentem byl režisér David Fincher, který také natočil několik epizod.

Seriál se odehrává na přelomu 70. a 80. let 20. století a sleduje příběh dvou agentů FBI, Holdena Forda (Jonathan Groff) a Billa Tenche (Holt McCallany), kteří jsou součástí nově vzniklé behaviorální vědecké jednotky v rámci FBI. Jejich úkolem je vyslýchat sériové vrahy a studovat jejich chování ve snaze pochopit jejich motivace a zlepšit profilování zločinců.

zdroj: Netflix

První sezóna seriálu Mindhunter se zaměřuje na vývoj behaviorální vědecké jednotky a první rozhovory dvojice s uvězněnými sériovými vrahy. Holden a Bill vedou rozhovory s nechvalně proslulými sériovými vrahy, jako jsou Edmund Kemper (Cameron Britton) a Jerry Brudos (Happy Anderson).

První sezóna také zkoumá osobní životy obou agentů, přičemž Holdenův vztah s přítelkyní Debbie (Hannah Grossová) a Billův vztah s adoptivním synem Brianem (Zachary Scott Ross) umožňují nahlédnout do osobních konfliktů agentů.

Druhá sezóna se odehrává několik let po událostech té první a zaměřuje se na atlantské vraždy dětí, které se odehrály v letech 1979 - 1981. Holden a Bill mají za úkol pomoci vyřešit případ, který se týká vraždy afroamerických dětí a mladých dospělých.

Druhá sezóna také zkoumá následky událostí ze sezóny předchozí, přičemž následky rozhovorů se sériovými vrahy ovlivňují Holdena i Billa různými způsoby. Ve dvojce se dostávají před kameru nové postavy, jako je Wendy Carrová (Anna Torvová), psycholožka, která se připojí k behaviorálnímu vědeckému oddělení, a Billova manželka Nancy (Stacey Rocaová), jejíž vztah s Billem se v průběhu vyšetřování vyostřuje.

zdroj: Netflix

Mindhunter se po svém uvedení na Netflixu setkal s příznivým přijetím kritiky. Na serveru Rotten Tomatoes získala 1. série na základě 62 recenzí 96 %, přičemž se shodli na tom, že „Mindhunter vyniká v přeplněném žánru ambiciózně filmovým vizuálem a pečlivou pozorností věnovanou vývoji postav.“

Druhá série byla také dobře přijata, na serveru Rotten Tomatoes získala na základě 60 recenzí 98 %. Shoda zní: „Druhá sezóna Mindhuntera působí jako druhá šance, a to díky skvělému hereckému ansámblu a ostřejšímu zaměření na ústřední záhadu – i když její vyústění je spíše frustrující než naplňující.“

Na závěr můžeme absenci třetí sezóny leda tak oplakat a připomenout, že Mindhunter je seriál, který by milovníkům žánru dramat a kriminálních thrillerů inspirovaných skutečnými zločiny neměl utéct. Pozornost věnovaná detailům a zaměření na vývoj postav seriál odlišují od ostatních kriminálních dramat. Díky vynikajícím hereckým výkonům a uznání kritiků je seriál povinnou podívanou pro každého, kdo se o tento žánr zajímá.

Zdroje: Netflix , Le Journal du Dimanche

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.