OZVĚNY 40. MFF KARLOVY VARY

10. 7. 2005 - 11:30 | Téma | red

OZVĚNY 40. MFF KARLOVY VARY zdroj: tisková zpráva

V sobotu 9. 7. začínají v pražských kinech Aero a Světozor OZVĚNY 40. MFF KARLOVY VARY. V den, kdy končí mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, začíná v Praze opravdu pestrá přehlídka toho, co tento rok varský festival divákům nabídl

V sobotu 9. 7. začínají v pražských kinech Aero a Světozor OZVĚNY 40. MFF KARLOVY VARY. V den, kdy končí mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, začíná v Praze opravdu pestrá přehlídka toho, co tento rok varský festival divákům nabídl.

Celá pětina filmů filmového festivalu v Karlových Varech se hned po skončení přemístí do Prahy, aby zde od 9. DO 22. ČERVENCE doznívala v rámci OZVĚN, které se už šestým rokem konají v kině Aero a od loňska také v kině Světozor. Letošní ročník ozvěn nabídne během 14 dnů rekordních 49 snímků a na Prahu se tak ve filmově-okurkovém červenci řítí událost ojedinělých rozměrů.

Karlovarský festival přináší českým divákům to nejvýraznější ze světové kinematografie, co vzniklo za poslední rok. Většina z filmů bude u nás uvedena poprvé a většina z nich poté navždy odputuje domů. Ozvěny v kinech Aero a Světozor jsou jedinečnou šancí vidět výjimečné festivalové snímky v Praze, zároveň dávají druhou šanci těm, kteří nedokázali ve festivalových frontách vybojovat svůj vysněný lístek.

Pražské ozvěny Karlových Varů nahlédnou do všech sekcí festivalu – představí sedm filmů hlavní soutěže - Číňan (Kinamand,Chinaman), Ladění (Tuning), Nepohřbený muž (A temetetlen halott, The Unburied Man), V cizí kůži (Fremde Haut,Unveiled), Můj miláček ráže 6,65 (Dear Wendy), Večeře u Noriko (Noriko no Shokutaku, Noriko´s Dinner Table) a česko-slovenský Sluneční stát, i dva filmy soutěžní sekce Na východ od západu Saratan a Trosky (Ruševine, The Ruins).

3-Iron Nejvíce filmů poskytne oblíbená sekce Horizonty, která pravidelně sbírá oceněné kandidáty z posledních světových filmových festivalů (patří sem např. Manderlay, druhá část plánované „americké“ trilogie dánského režiséra Larse von Triera, nebo působivá meditace nad zvláštní povahou zla 3-Iron věhlasného Kima Ki-duka), zahrnuje ale také filmy, jež si v Karlových Varech odbudou předpremiéru, aby po prázdninách vstoupily do české distribuce (např. Sin City - město hříchu).

Fórum nezávislých se otevře filmem Distrikt - maďarská verze South Parku, či Doo Wop, o němž se proslýchá, že je to nejlepší film z Paříže od Godardova U konce s dechem.

Čeká nás i echo karlovarských retrospektiv, z nichž budou detailně probrány dvě: Pocta Samu Peckinpahovi - z jeho westernových elegií budou uvedeny tři (Divoká banda – rež. verze -1969, Pat Garrett a Billy Kid -1973, Přineste mi hlavu Alfreda Garcii -1974) a retrospektiva 2. světová války: 60 let poté, která dává možnost zhlédnout starší filmové reflexe války (Pád Berlína -1945, Most -1959, Ivanovo dětství –1962, Jdi a dívej se -1985).

Dosud největší ozvěny karlovarského festivalu vyrůstají na šestiletých zkušenostech kina Aero a nemohly by se uskutečnit bez prostorů kina Světozor, ale hlavně podpory samotného festivalu v Karlových Varech.

„Většina projekcí v kině Aero bude simultánně tlumočena do sluchátek, zatímco ve Velkém sále kina Světozor budou instalovány elektronické podtitulky. V Malém sále kina Světozor budou filmy promítány v originálním znění bez překladu, pokud nebude uvedeno jinak,“ vysvětluje technické pozadí Petr Jirásek.

Program Ozvěn 40. MFF Karlovy Vary v Aeru

Lístky na jednotlivá představení je možno již nyní rezervovat on-line na www.kinoaero.cz a www.kinosvetozor.cz. Předprodej vstupenek na Ozvěny 40.MFFKV funguje v kině Aero denně od 17.00 do 21.00 a v kině Světozor denně od 10.30 do 21.00. V kině Světozor je možné kupovat lístky do obou kin.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.