Oscar 2006: výprava a dekorace

29. 8. 2008 - 16:37 | Téma | red

Oscar 2006:  výprava a dekorace zdroj: tisková zpráva

Nejlepší výprava a dekorace: Eugenio Caballero, Pilar Revueltová ( Pan’s Labyrinth) Nominace: John Myhre útočí muzikálem na Dreamgirls na druhého Oscara v řadě a svého celkově třetího

Nejlepší výprava a dekorace: Eugenio Caballero, Pilar Revueltová (Pan’s Labyrinth)

Dreamgirls

The Good Shepherd Pan’s Labyrinth Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže Dokonalý trik

Nominace: John Myhre útočí muzikálem na Dreamgirls na druhého Oscara v řadě a svého celkově třetího. Předchozí ocenění posbíral zásluhou muzikálu Chicago a historické romance Gejša. Bilance Nancy Haighové není o mnoho skromnější, svou jedinou zlatou sošku má za gangsterku Bugsy, Oscara atakovala také Bartonem Finkem, Forrestem Gumpem či Road to Perdition. • K jediné nominaci pro historické drama režírujícího Roberta De Nira dopomohlo trio výtvarnic. Jeannine Oppewallová je přímo specialistkou na 40. až 60. léta, předchozí nominace má za L.A. Přísně tajné, Pleasantville: Městečko zázraků a Seabiscuit. Gretchen Rauová loni spolu s Johnem Myhrem obdržela Oscara za Gejšu. Leslie E. Rollinsová je mezi nominovanými nováčkem, podílela se třeba na Čisté duši anebo na Skryté identitě. • Zkušenosti nepatří zrovna mezi devizy výtvarníků hororu Pan’s Labyrinth Eugenia Caballera a Pilar Revueltové. On začínal coby asistent na Luhrmannově Romeovi a Julii a má na kontě zhruba desítku nikterak slavných projektů, z její tvorby zatím známe pouze návrhy dekorací pro Amoldóvarovu Špatnou výchovu. • Tu obskurnější část dekorací Pirátů z Karibiku: Truhly mrtvého muže obstaral Rick Heinrichs, jak napovídají jeho dvě předchozí nominace (Ospalá díra, Řada nešťastných příhod). Cheryl A. Carasiková má za sebou o fous usedlejší tvorbu (nominována byla za Ptačí klec, Muže v černém, Malou princeznu a Řadu nešťastných příhod). • Výtvarníci Nathan Crowley a Julie Ochipintiová největších úspěchů dosáhli pod režisérem Christopherem Nolanem. Podíleli se na Batman začíná, Crowley také na Insomnii. Své první nominace dosáhli letos za kouzelnický thriller Dokonalý trik.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.