Očista: Volební rok - recenze

11. 7. 2016 - 8:00 | Recenze | František Fuka

Očista: Volební rok - recenze zdroj: tisková zpráva

Před třemi lety jsem psal o první Očistě. Přečtěte si to. A předloni o druhé Očistě. Přečtěte si to.

O třetí Očistě nemám co napsat, protože je totéž v bledě modrém. Je relativně výpravná (tedy spíše jako dvojka než jako jednička) a přichází s na první pohled zajímavou premisou: Je zrušeno pravidlo, že se nesmějí zabíjet politici, což chce pravicový, náboženský, psychopatický neo-naci senátor využít k likvidaci hodné političky, která chce každoroční Očistu zrušit.

Na tuto zajímavou premisu je ovšem po deseti minutách zcela zapomenuto a zbytek filmu je o tom, že parta lidí chodí nočním městem, občas je někdo bizarní přepadne a střílejí po sobě nebo se perou. Je potřeba přežít a někoho zabít, čímž dobro vyhraje. Za měsíc pravděpodobně nebudu schopen rozlišit, která scéna byla ve dvojce a která ve trojce.

Výsledkem tedy je jakási naprosto neoriginální nízkorozpočtová kopie Útěku z New Yorku / Mad Maxe, která se drží všech žánrových klišé a vůbec nijak nevyužívá to zajímavé, co námět nabízí. Zaujala mě jen díky občasným zajímavým maskám různých těch vraždících psychopatů. A díky cool chlapíkům s vytetovanými hákovými kříži, kteří mají bílou sílu, ale bohužel je brzy zabije banda černochů.

Série Očista zjevně skončila v podobném letargickém marasmu jako svého času série Saw nebo o nějké to desetiletí dříve Halloweeny, Freddy vs. Jasonové atd. atd...

Na čtyřku až desítku už nepůjdu. Pokud je nebude režírovat Christopher Nolan nebo Zdeněk Troška.

Hodnocení: 40%

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.