Nový Star Trek natočí režisér seriálu WandaVision

14. 7. 2021 - 11:15 | Novinky | Adam Homola

Nový Star Trek natočí režisér seriálu WandaVision zdroj: Foto: Cinemart

Další celovečerní Star Trek s aktuálním obsazením nakonec skutečně vznikne.

Bude ho mít na starosti režisér úspěšného seriálu Marvelu WandaVision Matt Shakman. Jestli se vrátí úplně všichni zatím není jisté, nicméně takové jsou podle Deadline plány a počítá se minimálně s hlavním tahounem Chrisem Pinem.

Nový Star Trek se pořád ne a ne odlepit od podlahy a bude to snad Shakman, který film nakonec dostane do kin. Na snímku se totiž “pracuje” už několik let, jenže příliš dlouho se řešily různé přístupy, různé verze, různí režiséři a tvůrcům ani hercům se do dalšího pokračování po tragické smrti mladého Antona Yelchina moc nechtělo. Právě Yelchin ve všech třech nových filmech ztvárnil oblíbeného Pavla Chekova.

Aktuální Star Trek má za sebou tři celovečerní filmy: první z roku 2009 s prostým názvem Star Trek. Ten natočil J.J. Abrams a šlo o povedený kousek a fajnovou moderní verzi populárního univerza. Film v kinech utržil 385 milionů dolarů.

zdroj: A-Company

Následovala dvojka s názvem Star Trek: Do temnoty z roku 2013. Tu měl na svědomí taktéž J.J. Abrams a v kinech utržila 467 milionů dolarů, ovšem při vyšším rozpočtu.

Zatím posledním dílem byla trojka z roku 2016 s názvem Star Trek: Do neznáma. Ten natočil Justin Lin a v kinech utržila jen 343 milionů dolarů, navíc při podobném rozpočtu jako Do temnoty.

zdroj: A-Company

Star Trek se tak pořád nedokáže ani částečně přiblížit opravdu mainstreamovému publiku, které by na něj chodilo alespoň z části tak, jak se chodí i na ty špatné Star Wars. Uvidíme co s tím udělá Shakman a jak to celé dopadne tentokrát, každopádně aktuální obsazení je natolik silné, že je dobře, že případné (a časem nevyhnutelné) snahy o zase další restart celého univerza přijdou až později.

zdroj: A-Company

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.