Nový James Bond jen tak nebude

3. 5. 2022 - 10:20 | Novinky | Adam Homola

Nový James Bond jen tak nebude zdroj: Foto: MGM

Hlavní producentka Jamese Bonda naznačila, že na oznámení další bondovky a nového představitele ikonického hrdiny si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

„Je to velké rozhodnutí. Nejde jen o obsazení role. Je to kompletní promyšlení toho, co chceme dělat, kam s tím chceme mířit,“ řekla Barbara Broccoli v rozhovoru pro Variety.

A je pravdou, že například bondovky s Piercem Brosnanem byly svým pojetím, tónem i stylem podstatně jiné než ty s jeho nástupcem, Danielem Craigem. Dá se tedy očekávat, že podobná změna nás čeká i tentokrát. Že se jednoduše nepojede ve vyjetých kolejích.

Čistě teoreticky nás totiž může čekat podstatně mladší James Bond, stejně jako zatím není mimo hru asi ani starší Bond, nebo Bond jiné barvy pleti. S takovými změnami hlavního hrdiny se pak logicky musí pojit i změna přístupu k celému materiálu.

Nicméně zatím pořád platí, že aktuálním Bondem je Daniel Craig, který se se svou nejslavnější rolí rozloučil loňským Není čas zemřít. Jako Bond začal přitom už v roce 2006 v jeho asi nejlepší bondovce Casino Royale, které se mimochodem natáčelo z nemalé části i v Česku.

Následovat nepříliš povedený Quantum of Solace, pak jsme dostali výborný Skyfall a jeho předposlední bondovkou byl slušný, ale rozhodně ne nejpovedenější Spectre. S Není čas zemřít si tak Craig napravil reputaci a se svou životní rolí se rozloučil stylově a především kvalitně, navzdory nepříliš povedenému záporákovi Safinovi.

zdroj: MGM

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.