Nic nás nerozdělí

27. 1. 2013 - 15:00 | Téma | Michal Burkoň

Nic nás nerozdělí Naomi Watts a Tom Holland ve filmu Nic nás nerozdělí | zdroj: Bontonfilm

Silný příběh filmu Nic nás nerozdělí je založen na skutečné události jedné rodiny, která v roce 2004 přežila úder ničivé vlny tsunami v Indickém oceánu. Manželé Henry (Ewan McGregor), Maria (Naomi Watts) a jejich tři synové se rozhodli strávit poklidné Vánoce v Thajsku a těší se na několik dnů prožitých v tropickém ráji. Rodinná idylka ale náhle a nečekaně skončí dva dny po Štědrém dnu, když jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Obrovská masa vody se valí na hotelový komplex, smete vše, co jí přijde do cesty, a rozdělí i prchající rodinu. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné.

Snímek Nic nás nerozdělí vypráví nezapomenutelný osud rodiny, která se spolu s  desítkami tisíc dalších lidí z nejrůznějších koutů světa ocitne v epicentru jedné z nejničivějších přírodních katastrof posledních let. Možná právě v momentech absolutního zoufalství, plných lidského utrpení, se v lidech začínají probouzet lepší vlastnosti a nastává situace, kdy je naprosto přirozené projevit soucit, odvahu i pomoci těm, kteří to potřebují.

Mariina rodina je sice rozdělená (s Mariou zůstává nejstarší syn, další dva synové jsou s Henrym), ale ani na okamžik to nikdo z nich nevzdá, usilovně hledají jeden druhého a přitom pomáhají ostatní přeživším. Film Nic nás nerozdělí ukazuje pravdivý příběh lidské vytrvalosti, odvahy, lásky a neotřesitelné víry v sebe sama.

„První nápad natočit takovýto film vznikl, když producent filmu Belén Atienza zaslechl příběh Marie v rádiu. Přijel do kanceláře celý v slzách a hned nám celou story odvyprávěl, říká scénárista Sergio Sanchéz. „Všichni známe díky televizi a internetu reálné záběry kalamity a neštěstí, které po tsunami zbyly, my jsme ale chtěli odhalit pravdivý, dojemný a velmi lidský příběh z pohledu lidí, kteří přežili. A že je to pohled velmi vzdálený od všech informací, které jsme četli v novinách. Museli jsme prostě tento film natočit.“ říká režisér Juan Antonio Bayona.

Nic nás nerozdělí Samuel Joslin, Ewan McGregor, Oaklee Pendergast ve filmu Nic nás nerozdělí | zdroj: Bontonfilm

 „Bylo velmi obtížné vyprávět příběh pěti přeživších s ohledem na 230 000 lidí, kteří zemřeli. Naštěstí jsem měl možnost pracovat na scénáři přímo s Marií Belon, říká Sanchez. „Když mi režisér řekl, že chce natočit film o našem příběhu, odpověděla jsem mu: To není náš příběh, je to příběh mnoha a mnoha lidí, ale ne všichni měli takové štěstí jako my, že přežili,“ dodává Maria, hlavní hrdinka příběhu.

Zdroje: Bontonfilm

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.