Nejlepší původní hudba

3. 7. 2008 - 12:12 | Téma | red

Nejlepší původní hudba zdroj: tisková zpráva

Zvítězil Howard Shore – Pán prstenů: Návrat krále - RECENZE SOUNDTRACKU k filmu. V tomto roce se do nominací prosadili pouze zkušení a oscarovými kláními ostřílení hudebníci

Zvítězil Howard Shore – Pán prstenů: Návrat krále - RECENZE SOUNDTRACKU k filmu.

V tomto roce se do nominací prosadili pouze zkušení a oscarovými kláními ostřílení hudebníci. Danny Elfman, tradiční spolupracovník Tima Burtona, získal svou třetí nominaci za Velkou rybu (dvě předchozí má díky filmům Muži v černém a Dobrý Will Hunting). Gabriel Yared byl opět nominován za svou práci na snímku Antonyho Minghelly – po Oscaru za Anglického pacienta a nominaci za Talentovaného pana Ripleyho se dostal do pětice vyvolených díky Návratu do Cold Mountain. Člen rozvětvené rodiny hudebních skladatelů Thomas Newman také dělá čest rodinnému jménu, nominace za Hledá se Nemo je již jeho šestou (v předchozích letech byl nominován za Malé ženy, Vykoupení z věznice Shawshank, Hrdiny mého dětství, Americkou krásu a Road to Perdition).

Velká ryba Návrat do Cold Mountain Hledá se Nemo House of Sand and Fog Pán prstenů: Návrat krále

James Horner, který je letos nominován za drama House of Sand and Fog, má doma dva Oscary za hudbu a píseň My Heart Will Go On k filmu Titanic, v předchozích letech byl nominován šestkrát (za píseň k filmu Americký ocásek a hudbu k Vetřelcům, Hřišti snů, Statečnému srdci, Apollu 13 a Čisté duši). Pětici nominovaných uzavírá Howard Shore, který po Oscaru za Pána prstenů: Společenstvo prstenu získal letos dvě nominace – vedle hudby k Pánu prstenů: Návratu krále byl nominován též za píseň Into the West ze stejného snímku; v obou kategoriích již Shore letos získal Zlatý glóbus.

Nominace v kategorii Nejlepší původní hudba:

Danny Elfman – Velká ryba
Gabriel Yared - Návrat do Cold Mountain
Thomas Newman – Hledá se Nemo
James Horner - House of Sand and Fog
Howard Shore – Pán prstenů: Návrat krále

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.