Nejen Matrix bez Aaliyah

7. 5. 2007 - 15:26 | Téma | red

Nejen Matrix bez Aaliyah Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Dne 25. srpna 2001 zemřela při leteckém neštěsí na Bahamách na ostrově Abaco Aaliyah Dana Haughtonová. Zpěvačka a herečka, která právě začala naplňovat význam svého jména, jenž v arabštině znamená Velebená. Tragédie si vyžádala rovněž životy pilota a osmi členů jejího štábu, včetně manažera Kevina Wallace

aaliyah
Tragédie si vyžádala rovněž životy pilota a osmi členů jejího štábu, včetně manažera Kevina Wallace. Pár hodin před tím zpěvačka dokončila natáčení svého videoklipu Rock the Boat. Ačkoli původně plánovala odletět domů do Států až druhý den větším letadlem, její produkční tým najal dvoumotorovou Cessnu 402B. Po nejistém staru - kolem půl sedmé večer - se letadlo prudce převrátilo na křídlo a narazilo do země asi 70 metrů od ranveje. Po pádu okamžitě explodovalo. Vyšetřování ukázalo, že příčinou havárie bylo patrně silné přetížení stroje.

aaliyah
Ačkoli je za rozhodnutí stran počtu cestujících a množství zavazadel jednoznačně zodpovědný pilot, ne všichni letci jsou zvyklí jednat tvrdě s lidmi od showbyznysu. Málokdo dokáže říct celebritám nekompromisně: "Ne!". Svědkové tvrdí, že si pilot i personál stěžovali na množství a hmotnost zavazadel, ale Aaliyah, která pár dní před tím na lince do Miami už jedno zavazadlo ztratila, nechtěla prý žádné nechat na ostrově. Bez zajímavosti však není ani to, že pilot Luis Morales stál dvanáct dní před tím před soudem, kde byl obviněn z krádeže, prodeje kradené věci a držení drog. Za drogy by každý pilot okamžitě přišel o licenci. Letecká federace FAA tuto informaci od soudu však neobdržela, a tak Morales letěl. Osud...?

aaliyah
Aaliyah vydala své první, a hned platinové, album Age Ain‘t Nothing but a Number (1994) ve svých 15 letech. Říká se, že si tehdy vzala svého mentora a později producenta R. Kellyho. Pikantní je, že na oddacím listu je její věk uveden 18. V rozhovorech popírala, že by byla vdaná; Kelly odmítl záležitost komentovat.

V roce 1996 přišlo album One in the Million, jež získalo dvojitou platinu. Pak v roce 1998 zpívala při předávání Oskarů nominovanou píseň Journey to the Past a rovněž zabodovala písničkou Are You That Somebody z filmu Dr. Dolittle.

aaliyah
[Ve filmu Romeo musí zemřít]
O dva roky později přišla její zásadní filmová role v Romeo Must Die (Romeo Musí zamřít) s Jetem Li, a nabídky se začaly hrnout. Letos na jaře pracovala na postavě upírky ve filmové adaptaci literární předlohy Anne Riceové Queen of the Damned (pokračování Interview s upírem).

Nejočekávanější byla její role ve dvou pokračováních vědeckofantastického hitu bratrů Wachowských - Matrix. Zde měla hrát dívku jménem Zee. Dokonce se v Los Angeles zúčastnila předprodukce, nicméně vlastní natáčení už nestihla. Mluvčí Warner Bros. prohlásil, že studio dosud nerozhodlo, kdy - a zda vůbec - její postavu přeobsadí.

Fotogalerie Aaliyah

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.