Narkotika (Narc) - DVD (česká edice)

23. 2. 2009 - 13:54 | Téma | red

Narkotika (Narc) - DVD (česká edice) zdroj: tisková zpráva

Thriller o případu vraždy policisty z drogového oddělení. DVD Režie: Carnahan Joe Hrají: Dan Leis, Ray Liotta, Jason Patric, Lloyd Adams, Chi McBride, Meagan Issa, Lina Felice, Alan C

DVD

Režie: Carnahan Joe
Hrají: Dan Leis, Ray Liotta, Jason Patric, Lloyd Adams, Chi McBride, Meagan Issa, Lina Felice, Alan C. Peterson,
Karen Robinson, Booth Savage, Alan Van Sprang, Gavyn Donaldson, Myles Donaldson.
Rok vydání: 2002
Délka: 105 min.
Žánr: Akční
Obraz:
16 : 9
Zvuk:
DD 5.1 (česky, anglicky)
Titulky: české

Narkotika

Narkotika jsou nízkorozpočtový thriller, za nímž stojí producentské úsilí herce Raye Liotty (Hannibal). Ten jej protlačil až k Tomu Cruisovi, který u společnosti Paramount Pictures inicioval jeho omezené nasazení v amerických kinech. Přestože se nejednalo o žádný trhák, film vzhledem ke svým mizivým 7,5milionovým nákladům bohatě vydělal. Příběh si sám napsal a zrežíroval do té doby neznámý Joe Cornahan, protože předvedl adekvátní tvůrčí kvality, byl angažován i pro natočení třetího pokračování Mission: Impossible. Narkotikům dodal vedle dobré syrové atmosféry i vizuální přitažlivost a solidní zápletku. Není to sice žádný přelomový film - vše, co se na obrazovce odehrává, už tu bylo určitě v lepší podobě -, ale na druhé straně těžko někoho vysloveně zklame. Vypráví o bývalém policistovi (Jason Patric), jenž nastupuje znovu do služby, aby se připojil k tvrdému nepoddajnému detektivovi (Ray Liotta) z drogového oddělení a společně s ním vyšetřil záhadnou vraždu třetího policisty, nasazeného inkognito mezi dealery a narkomany. Z počátku se děj odvíjí trochu hekticky a nesousledně, což je u detektivky poněkud nepříjemné. Jako byste sledovali řadu vzájemně na sebe nenavazujících izolovaných scén. V dobře vystavěném finále Cornahan naštěstí přitlačí na pilu a všechno víceméně dožene. Shrnutí: Než se rozhodnete Narkotika koupit, doporučuji nejprve navštívit videopůjčovnu. Jinak si je možná ani pořádně neužijete...

Obraz & zvuk

Film zabírá necelé jedno jednovrstvé DVD, což pro laika znamená, že má poloviční kvalitu, než jakou by mít mohl. Výsledkem je, že v tomhle konkrétním případě např. tmavší barevné odstíny splývají v jeden, to se dvojnásob projeví v šeré potemnělé atmosféře snímku. Celkově kvalitu vidím spíš jako průměrnou.

Výbava

Vybavení bonusy je vysloveně spartánské. Pokud mezi ně lze považovat trailer, pak na disku naleznete právě ten, a dále přepis rozhovoru s hercem a producentem Rayem Liottou a nakonec jen pár "vytípaných" obrázků z filmu. Protože se jedná o čistě českou edici, budete na ní marně hledat komentář a 45 min. dalších libůstek.

Hodnocení

Film 3/5

DVD 1/5

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.