Náhodné setkání (Random Hearts) - DVD

23. 2. 2009 - 13:47 | Téma | red

Náhodné setkání (Random Hearts) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Sydney Pollack Hrají: Harrison Ford, Kristin Scott Thomasová Region: 2 Délka: 127 min

dvd_random
Režie: Sydney Pollack
Hrají: Harrison Ford, Kristin Scott Thomasová
Region: 2
Délka: 127 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina, němčina)
Titulky: české, anglické, polské, maďarské, islandské, indické, hebrejské, holandské, německé, turecké, dánské, švédské, finské, řecké, norské, arabské

Děj:
Pakliže máte rádi romantické filmy, uděláte dobře, když se podíváte na tenhle kousek. Je to určitě vkusnější záležitost, než to, co můžete obvykle vidět na našich komerčních televizích: laciné dojáky splácané neúspěšnými režiséry bez špetky uměleckých ambicí, točené podle scénářů, které - tipuji - ztratil totálně opilý autor rodokapsů někde na toaletě. Ačkoli režisér Sydney Pollack udělal spoustu lepších filmů (za Vzpomínky na Afriku má Oscara) a herec Harrison Ford měl spoustu lepších rolí, Náhodné setkání vás určitě nijak neurazí a ani nesníží laťku vašeho vkusu na nebezpečně nízkou hranici. Určitě to není film co vám změní život, avšak jsou-li romantické příběhy o mezilidských vztazích váš šálek čaje, pak není důvod, abyste tohle DVD ignorovali.

Dutch Van Den Broeck je policejní seržant a má manželku. Kay Chandlerová kandiduje do senátu a má manžela. Jednoho dne havaruje dopravní letadlo a partneři obou hlavních postav v něm tragicky zahynou. Je to určitě smutné, ale zvláštní je na tom to, že oba v letadle neměli co dělat, letěli pod cizími jmény a seděli vedle sebe. Dutche, jako patřičně podezíravého policistu, začne celá věc zajímat a jeho posedlost má vliv i Kay. Navíc se mu ještě do života začne míchat jeden ne moc čestný strážce zákona.

Obraz a zvuk:
Je vidět, že Columbia přepis na DVD umí. A když jde potažmo o novější film, je kvalita naprosto dokonalá. Obraz je čistý, jasný, ostrý. U podobného filmu asi nebudeme očekávat nějaké zvláštní zvukové efekty, ale když už tam něco zazní, pak to stojí zato. Dialogy jsou srozumitelné a barový jazz jako hudební doprovod zní jak z partesu.

Výbava:
Je velice slušná. Najdeme zde informace o hercích a tvůrcích, tři upoutávky - americkou, mezinárodní a na jiný Fordův snímek Devil‘s Own. Součástí je také 22minutový dokument o natáčení (od HBO pro hospodyňky, tedy velice povrchní). Fajn přídavek představuje režisérův komentář celého filmu i tří vystřižených scén, které na disku najdeme rovněž. Kolekci doplňuje izolovaná stopa s hudbou.

Hodnocení:

dvd_random
dvd_random
Film 3/5 - inteligentní, ale život vám nezmění

DVD 4/5 - nadstandard: vystřižené scény, režisérův komentář... víc bych ani nečekal.

Koupit na Vltavě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.