Mona Lisa Smile - soundtrack

25. 1. 2008 - 15:21 | Téma | red

Mona Lisa Smile - soundtrack zdroj: tisková zpráva

SOUNDTRACK - MONA LISA SMILE a recenze soundtracku k filmu Big Chill Mezi zajímavé počiny loňského roku patří soundtrack producentky a zpěvačky Barbry Steisand ke snímku Mika Newella ( Donnie Brasco) Úsměv Mony Lisy ve stylu Spolku mrtvých básníků

SOUNDTRACK - MONA LISA SMILE a recenze soundtracku k filmu Big Chill

obal soundtracku Mezi zajímavé počiny loňského roku patří soundtrack producentky a zpěvačky Barbry Steisand ke snímku Mika Newella (Donnie Brasco) Úsměv Mony Lisy ve stylu Spolku mrtvých básníků. Film vyprávějící příběh několika žen se odehrává v univerzitním prostředí 50. let. Streisandová hledala v hudebních archívech a nejvhodnější pecky onoho období nechala přearanžovat a přezpívat známými osobnostmi dnešního popu.

Na soundtracku tak vedle sebe stojí Seal, Celine Dion, Chris Isaak nebo Macy Gray. Co se týče jejich osobní hudební tvorby, jsou to jména dost podezřelá, nicméně pod producentským vedením Streisandové (která si na soundtrack také přisadila jeden song – Smile) svoji práci odvedli velmi dobře.

Staré písně v jejich novém podání zní úžasně, za což z velké části vděčí též i jejich aranžérovi Jeremy Lubbockovi a známému popovému producentovi Trevorovi Hornovi (např. Belle and Sebastian), kteří jim dodali příjemný zvuk v podobě vznešeného bigbandového orchestru. A tak společně s poctivými pěveckými výkony nechybí desce typická atmosféra hudebního světa 50. let.

Z originálních písní je na albu jen jedna – The Heart of Every Girl od Eltona Johna, z těch rekonstruovaných věcí nejvíce určitě zaujme Mona Lisa (Nat King Cole/Seal), perfektní vánoční Santa Baby (Eartha Kitt/Macy Gray) a legendární Besame Mucho (Cesaria Evora/Chris Isaak). Z orchestrálních skladeb na soundtracku najdete dvě věci od jazz orchestru Trevora Horna (opět v duchu 50. let) a velmi dobrou suitu instrumentální hudby, kterou pro film složila Rachel Portmanová.

Verdikt: Stručně: Velmi příjemná a kvalitní deska.

Hodnocení: 80 %


Seznam skladeb:

  1. Mona Lisa – Seal
  2. You Belong To Me – Tori Amos
  3. Bewitched – Celine Dion
  4. The Heart of Every Girl
  5. Santa Baby – Macy Gray
  6. Murder He Says – Tori Amos
  7. Besame Mucho – Chris Isaak
  8. Secret Love – Mandy Moore
  9. What´ill I Do – Alison Krauss
  10. Istanbul (Not Constantinopole) – Trevor Horn Orchestra
  11. Sh Boom (Life Could Be A Dream) - Trevor Horn Orchestra
  12. I´m Beginning See The Light – Kelly Rowland
  13. I´ve Got the World on A String – Lisa Stansfield
  14. Smile – Barbra Streisand
  15. Suite – Rachel Portman


Big Chill - soundtrack

obal soundtracku Pokud máte rádi hudbu starších ročníku a nemusí to být nutně padesátá léta, jistě by vás mohla zaujmout i tahle soundtracková klasika ke snímku Lawrence Kasdana, vyprávějícím o skupince přátel z vysoké, kteří se při příležitosti úmrtí jednoho z nich po čase sejdou a vyprávějí a vyprávějí... K tomu jim hraje skutečně to nejlepší z archívu nahrávací společnosti Motown Records (Marvin Gaye, Tempations, Rascals, Smokey Robinson, Aretha Franklin, Exciters…) Pokud se vám líbí třeba kultovní soundtrack k Hříšnému tanci, tenhle budete mít ještě o něco raději. Navíc před pár lety se k výročí filmu dočkal tzv. „15th Aniversary Edition“, takže nebude problém ho sehnat. Či jeho, ale už ne tak dobré, pokračování ...more music from Big Chill.

Hodnocení: 100%

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.