Mission Impossible (Mission: Impossible) - DVD

23. 2. 2009 - 13:42 | Téma | red

Mission Impossible (Mission: Impossible) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Brian DePalma Hrají: Tom Cruise, Jon Voight, Jean Reno, Ving Rhames, Vanessa Redgrave Region: 2 Délka: 105 min

dvd_mission
Režie: Brian DePalma
Hrají: Tom Cruise, Jon Voight, Jean Reno, Ving Rhames, Vanessa Redgrave
Region: 2
Délka: 105 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina, španělština), Dolby Surround (čeština, maďarština, španělština)
Titulky: anglické, španělské, finské, portugalské, bulharské, chorvatské, anglické pro neslyšící

Obraz

Mission: Impossible je asi jediným snímkem, v němž si zahráli naši herci, a který přitom nepatří do čtvrté cenové kategorie eroticko-akčních filmečků z produkce čechokanaďana Lloyda Simandla. Je to zcela plnohodnotné áčko s plejádou světových hvězd na čele s Tomem Cruisem. Ostřílený režisér Brian DePalma sice nedal Markovi Vašutovi takovou tvůrčí svobodu jako Lloyd, ale i tak ho určitě na plátně nepřelédneme. Děj se navíc zpočátku odehrává v Praze, a tak je příjemné vidět známá místa v americkém filmu první kategorie. Jeho tvůrci se odrazili od populárního televizního seriálu, který běžel i u nás pod názvem Nulová šance. Originální série ze 60. a 70. let vydržela sedm sezón, nám známá obnovená z roku 88 pak už jen dvě.

Jednička je daleko smysluplnější a normálnější, než její zběsile bezduché hyperakční pokračování od Johna Woo (viz recenze v této rubrice). Děj je přiměřeně zamotaný - podobně jako v klasických Bondovkách -, takže to určitě není film na jedno podívání. Za chvíli milosrdně zapomenete, o co tam vlastně šlo, a to je důležité, pokud si chcete tento disk pořídit domů. V zásadě se agent Ethan Hunt po jedné nevydařené akciv Praze dostane do podezření, že to hraje na dvě strany a že zařídil likvidaci svého mateřského týmu. Na útěku musí vypátrat pravého viníka a zařídit, aby se seznam tajných agentů CIA nedostal do rukou čaského masterminda jménem Max. Docela příjemná zábava.

Obraz a zvuk
Po technické stránce je filmová kvalita disku minimálně stejně tak dobrá, jako u jeho o čtyři roky mladšího bratra. Vyborný je obraz i zvuk. Ten nešetří efektovou složkou a mimořádně impozantně prezentuje i ne zrovna moc nápaditou hudbu Dannyho Elfmana (měl na ní pouhých 14 (!) dní, a je to znát, posloucháte-li ji extra - ačkoli jako součást filmu je to OK). Toto DVD vydal Paramount, takže jej obdržíte s českým dabingem v Dolby Surround, ale bez českých titulků. Snad to bude jednou lepší...

Výbava
Jestli se dá věřit drbům na internetu, měla by se napřesrok objevit plně vybavená speciální edice, kterou by si tento snímek nepochybně zalsoužil. Pokud ne, anebo se vám nechce tak dlouho čekat, budete se muset spokojit se zpoceným trajlerem, choulícím se v tom nejtemnějším koutě disku.

Hodnocení

dvd_mission
dvd_mission
Film 4/5 - Příjemná akční zábava

DVD 1/5 - Trajler, pavučiny a vítr...

Koupit na Vltavě



NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.