Mission: Impossible III - preview

11. 7. 2008 - 13:48 | Téma | red

Mission: Impossible III - preview zdroj: tisková zpráva

Pokaždé stejný špión a pokaždé jiný režisér. To je kód Mission: Impossible. Zatímco se v Praze chystá natáčení 21 bondovky, za oceánem spějí ke konci dokončovačky konkurenčního špionážního thrilleru Mission: Impossible III herce a producenta Toma Cruise

Pokaždé stejný špión a pokaždé jiný režisér. To je kód Mission: Impossible. Zatímco se v Praze chystá natáčení 21 bondovky, za oceánem spějí ke konci dokončovačky konkurenčního špionážního thrilleru Mission: Impossible III herce a producenta Toma Cruise. Po letech zpoždění by se měla objevit na celém světě ve stejný čas – první májový víkend 2006.

Mission: Impossible III SYNOPSE:
Příběh M:I-3 produkce úzkostlivě tají, z upoutávky nicméně vyplývá, že proti Ethanovi Huntovi (Tom Cruise) stojí zlosyn ztělesněný Philipem Seymourem Hoffmanem. Jako obvykle se bude Ethan vrhat střemhlav do hloubek, předvede prostná se střelnými zbraněmi a rozčísne kdejakou exotickou lokaci. Tentokrát filmaři natáčeli v Římě a Itálii vůbec, Šanghaji i v Kalifornii. Cruise se chtěl dostat i do proskleného berlínského Reichstagu, tamní úředníci ale jeho žádost zamítli.

Mission: Impossible III INSPIRACE:
Mission: Impossible III je dlouho očekávané pokračování série, která začala před deseti lety, v roce 1996. Původní inspirací je ovšem TV seriál ze šedesátých let s Martinem Landauem v hlavní roli. Původně měla přijít trojka M:I do kin již před dvěma lety. Tehdy se počítalo s tím, že režírovat bude David Fincher (Sedm (Se7en), Úkryt). Jenže Fincher se potom začal věnovat projektu Legend z Dogtownu a M:I-3 opustil. Cruise si vybral Joea Carnahana, kterému dřívě produkoval thriller Narkotika (Narc). Sotva měsíc před natáčením se však Carnahan vymluvil na střet idejí. M:I šla k ledu a Cruise naopak o rok uspíšil realizaci Spielbergovy Války světů.

UPOUTÁVKA:
Celou první polovinu klipu zabírá (jak se zdá) Hoffmanovo vyhrožování Cruiseovi. V příběhu i herecky vyhrává Hoffman. Jakmile se Cruise rozběhne, začíná ohromující akční tanec. Je to mistrovská střihačská práce: dramatická pauza se skluzem do černobílé, změny rytmu z džungle ostrých střihů do moře prolínaček, synchron s hudbou, nebo i zvukovým efektem.

Mission: Impossible III OBSAZENÍ:
Tom Cruise má roli Ethana Hunta takříkajíc předplacenou. Po zjizvené tváři z Woova druhého dílu se herec ve trojce vrací k čisté tváři. Huntovu lásku ztvární vycházející hvězdička Michelle Monaghan, která se objevila v dramatu North Country, nebo komediální krimi Kiss Kiss Bang Bang. Luthera Stickella opět ztvární Ving Rhames (Úsvit mrtvých). Novou krví na Huntově straně bude Keri Russell z Abramsova TV seriálu Felicity a Simon Pegg, herec a scénárista zombícké komedie Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead). Pro Philipa Seymoura Hoffmana, jenž v současnosti sklízí úspěch za titulku v biografickém dramatu Capote, je záporná role v M:I-3 první podobnou příležitostí. V dalších rolích se objeví Laurence Fishburne (Matrix), či Jonathan Rhys-Meyers (Match Point).

TVŮRCI:
Duchovním otcem současné série je Tom Cruise, který všechny díly produkuje. Cruiseovou „misijní“ zásadou číslo 1 je střídat režiséry, a tak po Brianovi de Palmovi a zmiňovaném Johnovi Woo došla řada na J.J. Abramse. M:I-3 bude jeho celovečerní debut. Abrams zatím režíroval seriály jako Lost, nebo Alias, které také vymyslel a psal. Jako scénárista se uplatnil také například na Armageddonu, Myslete na Henryho (Regarding Henry) a Navždy mladý (Forever Young). Scénáristy snímku jsou Alex Kurtzman a Roberto Orci. Ti stojí za Legendou o Zorrovi, Ostrovem a psali také Alias. Kameraman Dan Mindel snímal explozivní Domino a Spy Game. Vizuální efekty vznikají pod dohledem Rogera Guyetta z ILM (Bohémové (Rent), Harry Potter) a Toma C. Peitzmana (Lemony Snicket).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.