Matrix Reloaded - the Album

25. 1. 2008 - 16:13 | Téma | red

Matrix Reloaded - the Album Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Když před čtyřmi lety přišel do kin snímek Matrix, stal se jen pár týdnů po své premiéře kultem. A když k němu vyšel soundtrack, stala se z něj neméně kultovní placka, která se těší ohromné oblibě nejen mezi milovníky filmové hudby, ale i mezi běžnými posluchači… Když se objevily první zmínky o druhém dílu, vzbudily vlnu velkého očekávání. A nemusím dodávat, že soundtrack byl sledován stejně

Matrix_Reloaded_Soundtrack
Když se objevily první zmínky o druhém dílu, vzbudily vlnu velkého očekávání. A nemusím dodávat, že soundtrack byl sledován stejně. Film jsem ještě neviděl, tudíž nemohu hodnotit, ale soundtrack se povedl na výtečnou. Dokonce můžu s čistým svědomým říct, že je ještě mnohem lepší, než původní deska. Mezi posluchači bude jistě hodně ceněná nejen díky svým vysokým kvalitám, ale i díky tomu, že se tvůrci rozhodli nešetřit a místo jednoho CD si odnesete dvě (samozřejmě za cenu jednoho).

Prvním CD obsahuje album, druhé Dona Davise a elektro sestavy Juno Reactor. Na prvním CD tvůrci zužitkovali schéma z jedničky: kombinace rockových vypalovaček s těmi elektrickými. A aby nedošli k úhoně, pojistily se starými (osvědčenými) interprety, kteří se podíleli na prvním soundtracku. Marilyn Manson je tu se svým This Is The New Shit, Rob Zombie se připomene Reaload a perfektní skupina Deftones neméně dobrým Lucky You. A samozřejmě nechybí Rob D s výtečnou instrumentální skladbou Furious Angels a Rage Against The Machine (patřili na první desce k nejlepším), jejichž Calm Like A Bomb je smutnou připomínkou výborné kapely, která svým posledním albem Battle of Los Angels (mimochodem velmi dobrým) odešla z hudební scény. Z nových interpretů tu jsou relativně mladé kapely Linkin Park, P.O.D. a Un Loco, které zastupují rockovou vlnu, mezi technařemi najdeme jméno Paula Oakenfolda, který jednou přispěl vlastním příspěvkem, později pak ještě jedním remixovaným songem. A Fluke přímo pro film složili skladbu Zion.

Druhá část CD-kompletu je kombinací poměrně ostré elektroniky a klasického orchestru. Dvorní skladatel bratří Wachowských Don Davis (Tělo na tělo, Za nepřátelskou linií, Past) se tentokrát opravdu vytáhl. Výborné jsou například skladby Main Title nebo Reloaded Suite. V předposlední skladbě si to Davis dokonce rozdal s Juno Reactor a z jejich mixérského a hudebního umění vznikl track Burly Brawl. Juno Reactor rovněž přispěli na druhé CD skladbami Tea House a Mona Lisa Overdrive, což je podle názvu narážka na starší literní dílo Williama Gibsona, zakladatele cyberpunku, který výrazně ovlivnil bratry Wachowské při psaní Matrixu.

No myslím, že z předchozích řádků jste verdikt vyčetli zcela bez problému: Je to nářez. Výborná deska. Vlastně dvě desky…

Seznam skladeb:

CD1
01. Linkin Park – Session
02. Marilyn Manson – This is the new shit
03. Rob Zombie – Reload
04. Rob D – Furious angels
05. Deftones – Lucky you
06. Team Sleep – Passportal
07. P.O.D. – Sleeping awake
08. Un Loco – Bruises
09. Rage Agains the Machine – Calm like a bomb
10. Oakenfold – Dread rock
11. Fluke – Zion
12. Dave Matthews – When the world ends (oakenfold remix)

CD2
01. Don Davis – Main title
02. Don Davis – Trinity dream
03. Juno Reactor – Tea house
04. Rob D – Chateau
05. Juno Reactor – Mona lisa overdrive
06. Don Davis vs. Juno Reactor – Burly brawl
07. Don Davis – Reloaded suite

Na SPECIÁL Matrix & Matrix Reloaded

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.