Matrix Reloaded

26. 8. 2005 - 18:45 | Téma | red

Matrix Reloaded Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Matrix můžeme vnímat různě. Někteří jej považují za akční „popcornovou“ zábavu, jiní za intelektuální podívanou, plnou filozofování, kde každý záběr (ať už dialogy nebo akční scény) má svůj hlubší smysl

Matrix_Reloaded
Matrix můžeme vnímat různě. Někteří jej považují za akční „popcornovou“ zábavu, jiní za intelektuální podívanou, plnou filozofování, kde každý záběr (ať už dialogy nebo akční scény) má svůj hlubší smysl. Míra případného zklamání z pokračování Matrix Reloaded závisí i na úhlu pohledu. Reloaded je rozhodně „jiný“ film, než byla jednička. Nabízí opět úžasné akční scény, které doslova berou dech, ať jsou to sekvence kung-fu soubojů nebo vizuální smršť efektů (například při honičce na dálnici). Stejně dokonalá je i vizuální stránka filmu, na které si dali tvůrci opravdu záležet.

Matrix_Reloaded
Horší je to s dialogy, a to především v první půlhodině. Místy jsem měla pocit, jako bych sledovala nějaké díly Star Treku i s různými patetickými výroky. Korunu všemu pak nasadil projev Morphea před obyvateli Zionu, jenž působí až směšně. Vůbec celá část odehrávající se v Zionu tu příliš nefunguje a značně zdržuje rozjezd filmu. Nevýhodou Reloaded je i fakt, že končí ve chvíli, kdy všechny otázky jsou teprve nadhozené (zbytek bude dořešen až v dalším díle Matrix Revolutions), a příběh díky tomu nedává tak úplně smysl. Zbude tu jen plno myšlenek, které divák není schopen plně vstřebat a pochopit – rozhodně ne napoprvé. První Matrix byl „intelektuálně“ mnohem stravitelnější, možná i proto, že vše podstatné bylo na konci vyřčeno a nezůstal jen rozpracovaný příběh jako v Reloaded.

I přes všechny výtky, které k pokračování výjimečného snímku mám, je Matrix Reloaded úchvatnou akční podívanou. Chybou by ale bylo očekávat od něj stejný film (i stejně dokonalý), jako byl první Matrix. Jednička to prostě není.

Na SPECIÁL Matrix & Matrix Reloaded

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.