MALÁ LETNÍ SLAVNOST

18. 8. 2004 - 9:24 | Téma | red

MALÁ LETNÍ SLAVNOST zdroj: tisková zpráva

Nejen filmový víkend v Polešovicích. V malebném městečku Polešovice asi patnáct kilometrů od Uherského Hradiště směrem na Kyjov se v sobotu 21

PoleV malebném městečku Polešovice asi patnáct kilometrů od Uherského Hradiště směrem na Kyjov se v sobotu 21. srpna 2004 uskuteční už po čtvrté Malá letní slavnost.

V areálu kina Panorama ji pořádá Filmový klub Polešovice, který pro letošní ročník vybral téma "mladí hrdinové ve filmech debutantů" (předchozími tématy byly např. příběhy silných individualit nebo příběhy odehrávající se na cestě - road movie).

Ve 14 hodin akci zahájí projekce filmu Křik, který v roce 1963 natočil Jaromil Jireš. Mladým manželům Procházkovým se má v něm narodit první dítě. Roli nastávajícího tatínka vytvořil Josef Abrahám, herec, který je s místním krajem bytostně spjat: dětství prožil v nedalekých Kunovicích.

V 16 hodin se otevře výstava z tvorby mladých výtvarníků. Malbu budou zastupovat díla Petry Hejdové a Elišky Václavíkové, autorem fotografií je Ondřej Belica, student kamery na Soukromé vyšší odborné školy filmové v Písku.

V 17 hodin se promítá česká komedie islandského režiséra Borkura Gunnarssona Silný kafe. Hrdinové počátku 21. století v ní překročili už pětadvacítku, ale ne a ne se usadit. Určité jistoty nacházejí ve vztazích, ale i ty mohou být velmi křehké, jak se zejména přesvědčí cholerický sympaťák David v podání Martina Hoffmana. Vedle méně známých mladých herců se v roli rodičů představí Hana Maciuchová a Jiří Lábus.

Ve 20 hodin se pod širým nebem rozezní elektronické tóny místní hudební formace, která posluchače pobaví svým pořadem Alexandr Hemala uvádí...

Ve 22 hodin akci uzavře norská komedie Kámoš (režie Morten Tyldum), která v loňském roce získala na karlovarském festivalu Cenu diváků. Tři mladíci sdílejí na předměstí Osla jeden podnájem. Dva z nich si vydělávají jako lepiči billboardů a svůj život si zpestřují různými legráckami, které si zaznamenávají na videokameru. Jde vlastně o jakýsi videodeník, ze kterého se najednou začnou ztrácet záznamy.

V průběhu Malé letní slavnosti bude otevřen i dětský koutek, kde si ratolesti filmuchtivých rodičů zahrají spoustu her. Dospělí jistě ocení vinotéku, ve které budou moci ochutnat moky soukromých pěstitelů, případně místní šlechtitelské stanice.

Vstupné na jednotlivá promítání a koncert je 40 Kč, cena celodenní permanentky činí 100 Kč. Ubytování - nejlépe pod stanem - je možné přímo v areálu kina.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.