Magnólia (Magnolia) - DVD

23. 2. 2009 - 13:40 | Téma | red

Magnólia (Magnolia) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: P. T. Anderson Hrají: Philip Baker Hall, Jeremy Blackman, Tom Cruise, Julianne Moore Region: 2 Délka: 180 min

magnolia_dvd
Režie: P. T. Anderson
Hrají: Philip Baker Hall, Jeremy Blackman, Tom Cruise, Julianne Moore
Region: 2
Délka: 180 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina, ruština, maďarština)
Titulky: české, anglické, ruské, maďarské, estonské, polské, chorvatské, slovinské

Děj

Tak takhle to dopadá, když se komorní film vymkne autorovi z rukou. Míněno v dobrém. Magnólii by neměli předem zatracovat ti, kteří nemají rádi Toma Cruise. Zároveň by ti, pro něž je tento herec idolem, neměli očekávat nic standardního. Snímek je postaven na zajímavém příběhu o osudech tuším devíti různých lidí, jejichž životy se k sobě začnou navzájem nevyhnutelně přibližovat. Všechny role jsou perfektně ztvárněny, vynikající jsou i herci ve vedlejších a téměř nepodstatných rolích. Za zmínku stojí tentokrát i hudba: dílem písničky Aimee Mannové, dílem originální kompozice, která vás vždy v ten správný okamžik vytrhne z letargie.

Během dlouhých 180 minut jsem prakticky neměl pocit, že se nudím. Režisér udržuje diváka periodicky v napjatém očekávání, kdy nastane ten velký třesk, až se osudy všech postav v jednom bodě střetnou. Trochu to připomíná metodu Cimrmanovy frustrační kompozice. V tomto případě je dotažena důsledně dokonce, neboť vlastní konec byl pro mě - z hlediska jakési velkoleposti - trochu zklamáním. Ale dobrý dojem z filmu zůstal. Docela zaslouženě získal film Magnólie nominaci na tři Oscary (za scénář, hudbu a Cruise za nejlepšího herce ve vedlejší roli).

Obraz a zvuk
Výborný ostrý obraz. I zvuk je solidní. Bez mimořádných efektů, ale i tak je velice dobrý.

Výbava
Extraordinerní! Na dvou discích a za slušnou cenu! První obsahuje vlastní film, na druhém je celkem 98 minut bonusových materiálů. Začněme seminářem Sveď a znič, kde - v duchu filmu - Cruisova postava radí zakomplexovaným mužům, jak dobývat ženy. Z téhož soudku je imaginární reklama, kterou ve filmu vysílali v televizi. Pěkný je též videoklip Aimee Mannové Save me, a hodně moc se povedl více než hodinový film o filmu Magnolia diary. V něm můžeme sledovat celé natáčení Magnólie v několikadenních etapách. Pestrou paletu doplňují nezbytné filmové upoutávky a devět TV spotů. Profesionální je i české zpracování obalu, kde se tentokrát setkáme s opravdovým a nefalšovaným českým jazykem, nikoli s jeho česko-anglickým hybridem.

Skryté funkce
Na druhém disku je funkce Colour bars, pro seřízení barev na televizi. Když počkáte 20 sekund, pruhy zmizí a dostanete asi 8 minut nepovedených záběrů. A některé z nich jsou mimořádně vypečené.

Hodnocení

dvd_recenze
Film: 4/5 - Chytrý film, jaký se nerodí každý den.

dvd_recenze
DVD: 5/5 - Plné dva disky za slušnou cenu. No, nekupte to...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.