M:I-2 (Mission Impossible 2) - DVD

23. 2. 2009 - 13:44 | Téma | red

M:I-2 (Mission Impossible 2) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: John Woo Hrají: Tom Cruise, Thandie Newtonová, Ving Rhames Region: 2 Délka: 118 min

dvd_mi2
Režie: John Woo
Hrají: Tom Cruise, Thandie Newtonová, Ving Rhames
Region: 2
Délka: 118 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (anglický)
Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, dánské, holandské, finské, maďarské, islandské, norské, polské, rumunské, švédské, turecké

Děj
Pokračování téhle akčárny, jejíž první díl se také částečně odehrával v Praze, má na svědomí asijský režisér John Woo. Chlapík, jehož dřívější hong-kongské střílečky si v Evropě - s výjimkou pár pervertů - nedokáže žádný sváteční divák představit. I když se v případě M:I-2 držel tenhle Velký minipulátor hodně hodně při zemi, jeho rukopis na celuloidu neoddiskutovatelně zůstal. Střelba, honičky, mlátičky, zpomalené záběry a jako podpis nezbytní holuby. V Americe snímek vydělal víc než 200 milionů, takže na něm asi něco bude - nejspíš Tom Cruise a sexy Thandie Newtonová. Jinak je to celkem o, ehm, o ničem - což může být nakonec i výhoda.

Ve skutečnosti je to o agentu Huntovi, který má vyrvat z rukou jednoho zloducha vzorek nebezpečného viru i s protilátkou, kterou chce tento padouch za těžké peníze prodávat posléze se nakazivším nemocným. Že všechno jede od začátku do konce tak, jak jsme nesčetněkrát viděli (a nejspíš ještě uvidíme) ve spoustě jiných filmů podobného ražení, a že všechno nakonec dobře dopadne, připomínám jen pro klid v duši.

Obraz a zvuk
Vizuálně je film zpracován solidně, ale asi bych výsledek neoznačil jako excelentní. Tento přívlastek si nechám pro zvuk, protože ten je opravdu výborný. A hlavně basy znějí moc pěkně.

Skryté funkce
Kupodivu nic - alespoň se mi na Internetu nepodařilo nic najít.

Výbava
Předně je třeba ocenit, že u všech dokumentů máme české titulky. Na disku najdeme film o filmu, v němž se všichni navzájem zbytečně moc chválí (Behind the mission - 4 min.), pak ódu na Cruisovy kaskadérské schopnosti (Mission incredible - 5 min.), a to, jak se točily různé nebezpečné kousky uvidíte pod názvem Impossible shots naservírováno v 11 částech (30 min.). Doporučuji nebrat to příliš vážně, jedná se spíš o šikovné PR Toma Cruise, než o realitu z natáčení.

Nádherný je komentář režiséra. John Woo je nesmírně upovídaný a nakažlivě enthusiastický - a jeho kouzelná angličtina je chvályhodně opatřena titulky (byť jen anglickými). Dále na DVD tvůrci umístili videoklip I Disappear od Metallicy, nepoužitou sekvenci s úvodními titulky, a konečně parodii s Benem Stillerem a Tomem Cruisem Mission improbable, natočenou pro vyhlašování filmových cen MTV. Vlastníte-li PC nebo Mac s mechanikou DVD-ROM, pak si můžete ještě prosvištět fiktivní info o agentech MIF (Mission Impossible Forces), jejich vybavení, lokacích, kde mise probíhala a o viru Chimera.

Hodnocení

dvd_mi2
dvd_mi2
Film 3/5 - Nic nového pod sluncem, ale s velkým rozpočtem

DVD 5/5 - Nechybí nic podstatného

Koupit na Vltavě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.