Lovecká sezóna

10. 11. 2006 - 12:55 | Téma | red

Lovecká sezóna zdroj: tisková zpráva

Výtvarně nenápaditý a syžetově plochý snímek těží z osvědčených klišé, která v posledních letech ovládají animovanou tvorbu

Výtvarně nenápaditý a syžetově plochý snímek těží z osvědčených klišé, která v posledních letech ovládají animovanou tvorbu. Zřetelné je narůstající zdětinštění příběhu i jeho vyprávění, tvůrci pracují s nefunkční karikaturou maniakálně zlotřilého lovce. Lovecká sezóna opět slučuje lidské postavy se zvířecími figurkami, u nichž porovnává ostražitý život v divočině se zhýčkaností domáckého mazlíčka. Tím je ochočený mohutný medvěd, jenž je shodou náhod – poté, co zachránil uloveného jelena – označen za nezvladatelného a letecky přepraven do těžko přístupné přírodní rezervace.

Právě tento vychloubačný kopytník, směšný smolař vyloučený i ze svého společenství, se stává jeho nerozlučným druhem. Tato podivuhodná, nejčastěji se hašteřící dvojice prochází množstvím příhod, ať již je páchají okolní zlomyslná zvířátka, která záhy zjistila, že mohutný huňáč je obludka zcela dobromyslná, nebo plynou ze společné důmyslné obrany proti pronikajícím lovcům, pro něž vysněná lovecká sezóna konečně začala.

Vysmívaný a podceňovaný medvěd konečně mohl předvést, co se v civilizaci naučil. Dlužno ovšem dodat, že tvůrci (režie se ujali hned tři umělci: Roger Allers, Jill Cultonová a Anthony Stacchi) spoléhají především na izolované výstupy, byť někdy hýřící akční nápaditostí i gagovou nadsázkou zvláště při střetu s lovci, jimž zvířata předtím ukradla jejich výzbroj a důmyslně ji obrátila proti nim. Lovecká sezóna neskrývá své osvětové ani výchovné náběhy; jistě neurazí, avšak sotva trvaleji utkví v paměti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.