LFŠ: 23.7.

28. 1. 2008 - 14:25 | Téma | red

LFŠ: 23.7. zdroj: tisková zpráva

Neděle na LFŠ 2000. Udělalo se pěkně. Chilský film a kulturní program. První rozhovor. Udělalo se hezky. Až moc. Moje hlava připomíná střep a snažím se ji spojit pomerančovým mlékem

Udělalo se hezky. Až moc. Moje hlava připomíná střep a snažím se ji spojit pomerančovým mlékem. zdá se, že jsem si sliznice proleptal sanorinem (1%), a tak mám o další zábavu postaráno. Je tu spousta pěkných holek. Fakt. Doufám, že některé přijdou na moje autorské čtení v úterý v noci.
Co se týče filmů, vzal jsem to dnes zkrátka. Odpoledne jsem strávil ve společnosti malého chilského chlapce a filmu Cizáček (El gringuito) Sergio Castilly. Castilla si vybral poměrně zajímavé téma. Chliští manželé s malým synkem odjedou z New Yorku zpět do Chile, aby tam manželka mohla porodit Chilánka. Malý Ivan ale do Chile vůbec nechce, nikoho tam nezná. Připadá mu, že rodiče se daleko víc věnují jeho nenarozenému sourozenci a kromě toho okolní společnost se k "cizáčkovi" staví poměrně nepřátelsky. Základní tematický vzorec ale podle mne režisér zazdil tím, že hrozně popisně vypráví dva současné děje. Ivan uteče a zkouší najít kamaráda, zatímco jeho matka se cyhstá rodit a jeho otec ho zoufale hledá. Opravdu strojovým přepínáním mezi oběma ději režisér zabránil jejich přirozené eskalaci, brzdí je a stává se nudným. Škoda.
Vpodvečer jsem se sešel s Jasonem Cairnsem a vyzpovídal ho. Jason Cairns je tu jako herec za Magického Marciana Tony Barbieriho a jako spoluautor filmu One. Kromě toho maluje, má rád Egona Schieleho, chystá se natočit krátký film v Praze a je to vážně zajímavý chlapík. Těšte se. Vidím to tak na středu, čtvrtek, kdy rozhovor vypustíme.
Před chvíli jsem se vrátil z Wellesova Doteku zla (Touch of Evil). Tohle mistrovské dílko jsem už viděl ve Varech a napodruhé stále geniální. Chce se mi napsat recenzi. Uvidíme. Chce se mi jít na Honzu Čechtického, který právě mixuje v Míru. Jdu tam, hraje fakt dobře.
Zítra ráno přijede Michaela Nováková (možná jí znáte z TF), tak to tu bude zas o něco veselejší. Čekejte víc zpráv. Ještě tedy budu muset vychytat, aby na tomhle počítači šly editovat vlastní fotky... někdy prostě chybí banality. Sorry II.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.